Õuna-kaerapuder

Hommikusele kaerahelbepudrule lisavad põnevust riivitud õun ja porgand.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

1 suur või 2 väikest õuna

2 väikest porgandit

4 dl kaerahelbeid

1 sl mett

0.5 tl soola

0.25 tl kaneeli

Valmistamine

Koori ja riivi õunad ja porgand. Maitsesta keev vesi soolaga, lisa riivitud õun ja porgand ning kaerahelbed. Keeda umbes 10 minutit.

Maitsesta mee ja kaneeliga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenitundlikkuse puhul kasuta kindlasti gluteenivabu märgistusega kaerahelbeid!
  • Kui soovid, võid pudru keeta ka piimaga või piima-vee seguga. 
  • Veganliku versiooni jaoks keeda puder veega ning magusta mee asemel vahtrasiirupiga. 

Soome K-Marketi retsept (Omena-kaurapuuro), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sove.

 

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 20.08.2010 00:34

Mingid mahlasemad (puu)viljad võiks veel sisse tükeldada. Natuke liiga kuivaks jäi.

Pille
postitatud 16.08.2016 15:06

Foto ka:

Eva
postitatud 17.09.2014 12:19

No ei ole kohe veega keedetud pudru fänn....

Kaare
postitatud 16.08.2016 10:14

Tegin piimaga. Hea puder tuli!

Gerli
postitatud 03.10.2016 15:33

Keetsin õunamahlas ja segasin sisse ka suure lusikatäie maapähklivõid. Imehea sai nii!