1 kg pirne
1 sidrun
6 dl vett
Kate:150 g nisujahu
25 g kakaopulbrit
75 g võid
75 g demerara pruuni suhkrut
100 g valgeid tillukesi vahukomme
Määri keskmise suurusega ahjuvorm võiga.
Koori pirnid ja lõika neljaks. Eemalda südamik ning lõika veelkord pooleks. Pane potti, kus on segatud sidrunimahl ja vesi. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning keeda umbes 15 minutit, kuni pirnid on pehmed.
Samal ajal sõelu jahu ja kakaopulber kaussi. Näpi võiga puruseks, seejärel lisa suhkur ja vahukommid.
Tõsta pott tulelt ja kurna pirnid. Laota nõrutatud pirnid vormi, kata vahukommiseguga. Küpseta 190-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri soojalt kergelt vahustatud rõõsa koore, vanillikastme või -jäätisega.
Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (October 2003, Chewy Pear Crumble). Pildi tegi ZOOZI.
Kapis vedeles nii umbes suurem peotäis vahukomme, natuke otsimist ja leidsin sellise huvitava retsepti. Tegin poole koguse. Vorm oli põnev ja maitsev. Eriti meeldis mulle, et osa vahukomme jäi pealt krõbedaks ja osa oli jälle sulanud - see oli mõnus. Sõime vanillijäätisega. Spetsiaalselt rohkem ei teeks, aga kui vahukomme jälle vedelema jääb, siis seda vormi teen kindlasti veel.
Pirnivorm vahukommidega
Põneva tekstuuriga pirnivorm.