Sega jahu vähese piimaga, lisa lahtiklopitud munad ja ülejäänud piim. Maitsesta ja vispelda korralikult läbi.
Sulata pannil või või õli, kalla munasegu peale ja kuumuta pidevalt segades, kuni munamass pakseneb. Temperatuur peab olema piisavalt kuum selleks, et muna kalgenduma hakkaks, aga piisavalt madal selleks, et muna tükki ei läheks!
Lauale anna kuumalt, puista peale hakitud sibulapealseid vm maitserohelist.
Tuli oodatust veidi vedelam, aga maitses ülihästi ja raisku ei läinud midagi. Eks ikka tulemus oleneb sellest ka, kuidas seda valmistatakse - paras kuumus, maitseained jne.
Munakaste
Lihtne munakaste, mis sobib hästi lahjemate lihatoitude - nt vasika-, kana- või kalkuniliha - juurde.
Traditsiooniliselt pakuti munakastet ka lihavõttelaual ja ristipäeva- ehk taevaminemispühalaual.