Munakaste

Lihtne munakaste, mis sobib hästi lahjemate lihatoitude - nt vasika-, kana- või kalkuniliha - juurde.

Traditsiooniliselt pakuti munakastet ka lihavõttelaual ja ristipäeva- ehk taevaminemispühalaual.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl nisujahu

4 dl piima

3 muna

soola ja musta pipart

1-2 sl õli või võid praadimiseks

maitserohelist

Valmistamine

Sega jahu vähese piimaga, lisa lahtiklopitud munad ja ülejäänud piim. Maitsesta ja vispelda korralikult läbi.

Sulata pannil või või õli, kalla munasegu peale ja kuumuta pidevalt segades, kuni munamass pakseneb. Temperatuur peab olema piisavalt kuum selleks, et muna kalgenduma hakkaks, aga piisavalt madal selleks, et muna tükki ei läheks!

Lauale anna kuumalt, puista peale hakitud sibulapealseid vm maitserohelist.

LISA KOMMENTAAR

merike
postitatud 22.03.2013 19:44

see on minu lapsepõlve lemmik , homme hommikuks teen oma perele .

Mina
postitatud 23.04.2014 13:00

tegin täpselt selle retsepti järgi ja välja tuli küll päris ja korralik munapuder.

Liina
postitatud 24.08.2014 13:48

Tuli oodatust veidi vedelam, aga maitses ülihästi ja raisku ei läinud midagi. Eks ikka tulemus oleneb sellest ka, kuidas seda valmistatakse - paras kuumus, maitseained jne.

Pille
postitatud 05.04.2020 13:03

Minu arust väga mõnus ja ikka kaste, mitte puder :) Rohelist sibulat poetasime peale, kõrvale peekonirasvas praetud kartulid ja wannabe-kimchi.