Määri 20 cm neljakandiline koogivorm kergelt võiga ning kata vormi põhi küpsetuspaberiga.
Sega kuumakindlas kausis või ja umbes 100 g šokolaadi ning kuumuta vesihaudes pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud.
Klopi teises kausis munad, suhkur ja vanill vahule. Lisa veidi jahtunud šokolaadi-või segu. Sõelu juurde jahu ja sool ning seejärel hakitud šokolaad ja pekaanpähklid.
Kalla ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldpruun.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika väikesteks ruutudeks.
Säilivad kuni neli päeva õhukindlas karbis.
Jill Dupleixi retsept ilmus Briti ajalehes The Sunday TImes (Chocolate blondies). Pildi tegi JAANIKAANT. Vaata ka seda blondies-retsepti
Valged šokolaadiruudud ehk 'blondies'
Retsepti allikaks on Gale Gand, kes on ülempagar Chicagos asuvas Tru restoranis. Gale Gandi serveerib neid 2,5 cm ruutudena kohvi kõrvale.