Valged šokolaadiruudud ehk 'blondies'

Retsepti allikaks on Gale Gand, kes on ülempagar Chicagos asuvas Tru restoranis. Gale Gandi serveerib neid 2,5 cm ruutudena kohvi kõrvale.

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

200 g tükeldatud valget šokolaadi

2 tk muna

100 g suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

130 g nisujahu

soola

50 g hakitud pekanipähkleid

Valmistamine

Määri 20 cm neljakandiline koogivorm kergelt võiga ning kata vormi põhi küpsetuspaberiga.
Sega kuumakindlas kausis või ja umbes 100 g šokolaadi ning kuumuta vesihaudes pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud.
Klopi teises kausis munad, suhkur ja vanill vahule. Lisa veidi jahtunud šokolaadi-või segu. Sõelu juurde jahu ja sool ning seejärel hakitud šokolaad ja pekaanpähklid.
Kalla ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldpruun.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika väikesteks ruutudeks.

Säilivad kuni neli päeva õhukindlas karbis.

Jill Dupleixi retsept ilmus Briti ajalehes The Sunday TImes (Chocolate blondies). Pildi tegi JAANIKAANT. Vaata ka seda blondies-retsepti

LISA KOMMENTAAR

jaanikaant
postitatud 06.04.2011 09:05

Tõeline maiasmoka unistus, magusad ja pähklised. Tegin India pähklitega ja sobis ka väga hästi.