Lihavõttesai

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1 dl 10% rõõska koort

25 g värsket pärmi

2 tk toasooja muna

1 dl suhkrut

7 dl nisujahu

50 g pehmet võid

1 dl rosinaid

Kaunistuseks:

terveid mandleid

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas koores, lisa munad ja suhkur. Sõtku juurde jahu ja pehme või, viimasena lisa rosinad. Lase tainal soojas kohas kaetult kerkida.
Vormi tainast suur ümmargune päts ja lase köögirätiku all kerkida.
Suru kerkinud saiapätsile mandlid ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kui sai liialt pruunistuma kipub, kata see poole küpsemise ajal küpsetuspaberiga.

NB! Lihavõttesaia kõrvale võiks pashat pakkuda.

LISA KOMMENTAAR