12 viilu mitte eriti haput rukkileiba
8 viilu röstsaia
Niisutamiseks:1-1.5 dl aedvilja- või lihapuljongit
Aedviljatäidis:2 sl võid
2 sl nisujahu
2.5 dl piima
0.5-1 dl riivitud juustu
0.5 tl soola
1 kollane paprika
10-15 musta kivideta oliivi
Singitäidis:100 g (küüslauguga) toorjuustu
150 g õhukeselt viilutatud sinki
Kaunistuseks:250 g paprikamaitselist toorjuustu
1 dl riivitud juustu
16 õhukest viilu sinki
4 poolitatud kollast kirsstomatit
8 musta oliivi
Lõika leivaviiludelt koorikud. Niisuta leivaviile aedviljapuljongis.
Valmista valge kaste. Sulata potis või, sega juurde jahu ja tõsta pott tulelt. Lisa pool külmast piimast ja sega hoolega. Lisa ülejäänud piim ning tõsta pott uuesti pliidile. Kuumuta kastet aeg-ajalt segades 5-10 minutit, lisa riivitud juust.
Tõsta pott tulelt ja maitsesta kaste soolaga. Kui kaste on jahtunud, lisa hakitud oliivid ja paprikad.
Haki sink peenelt, lisa toorjuustule.
Aseta vaagnale 4 leivaviilu ja määri singi-toorjuustuseguga. Kata saiaviiludega. Tõsta peale kiht valget kastet. Korda, kuni saad 5 saia-leivakihti. Keera võileivatort tugevasti toidukilesse, aseta kerge surutise alla ja hoia järgmise päevani jahedas.
Määri võileivatordile pehmeks hõõrutud toorjuust. Kaunista küljed riivitud juustuga, peale aseta singiviilud, poolitatud kirsstomatid, oliivid ja petersell.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Voileipäkakku)
Võileivatort