Kiir-lehttainas

Kiir-lehttainas säilib külmikus kuni nädala, muutudes seistes isegi paremaks. Kasuta kiir-lehttainast küpsisteks, plaadikoogi aluseks ja pirukateks.

Kogus
500 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g nisujahu

250 g võid

1 tl soola

1 dl hästi külma vett

Valmistamine

"Näpista" jahu, sool ja või ühtlaseks puruks, siis lisa külm vesi ja sega tainas kiiresti ühtlaseks.
Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Siis rulli tainas kergelt jahusel laual ca 20x50 cm ristkülikuks. Voldi kolmeks, rulli uuesti 20x50 cm ristkülikuks ja voldi jälle kolmeks kokku.
Pane vähemalt tunniks ajaks, soovitavalt 24 tunniks jahedasse.

Fotol on kasutatud kiir-lehttainast sparglipiruka valmistamiseks.
LISA KOMMENTAAR

Turbonaator
postitatud 25.06.2014 21:57

Tegin, esimese korra kohta tuli hästi välja (ei olnud nii leheline kui oleks tahtnud, aga pudisev selline oli küll).