500 g tavalist või pärmi-lehttainast
1 dl demerara suhkrut (100 g)
Täidis:150 g maitsestamata toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1-2 sl kirsimoosi
0,5 tl vanillisuhkrut
maitse järgi suhkrut
Lase lehttainal esmalt külmkapis sulada.
Rulli lehttainas laiali ning lõika sellest piparkoogivormiga välja u 30 südant. Pintselda pooled tainasüdamed munavalgega ja riputa üle pruuni suhkruga.
Aseta lehttainasüdamed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni südamed on kenasti kerkinud ja kuldsed. Lase jahtuda.
Pane kõik täidise ained kaussi ja mikserda paar minutit kuni saad paksu kreemi. Jaota täidis suhkruga kaunistamata südametele. Aseta peale suhkruga kaunistatud südamed ning serveeri kohe.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegelikult olid mõnusad ka järgmisel päeval külmkapist võetuna. Siis küll polnud enam krõbedad, aga maitsesid sama hästi.
Ma lõikasin südame pooleks ja panin siis kreemi ja vaarika ka vahele :)
Tehtud...nii head!
Mõni pühapäev on magusam kui teine...
Mõnus kiire tegemine ja efektne tulemus! Küpsetusaja osas tundus 15 minutit juba eos liig ning taimer sai pandud 12 min peale. Teise pannitäie tegin 11 min, ja oli pruunika asemel kergem ja kuldsem tulemus. Tasub ettevaatlik olla :)
Kindlasti tasub, sest ahjud on erinevad ja küpsetusaeg sõltub ka tainatüki suurusest.
Hea lihtne küpsetada ja on ka maitsvad
Mina ka poolitasin südame nagu Triin ja siis panin täidise sinna vahele, sest tainase jerkis tohutult. Ja nii nagu Kaare räägib et järgmisel päeval on lehttainatoode mõnus, nii meeldib ka mulle igasugune lehttainatoode just järgmisel päeval.
Lehttainasüdamed
Väikesed südamekujulised toorjuustutäidisega lehttainakoogikesed sobivad imehästi nt sõbrapäeval pakkumiseks.