500 g veiseneeru
vett
60 g võid
1 sl nisujahu
4 dl lihapuljongit
1 suur sibul
600 g kartulit
3-4 hapukurki
paar tera musta pipart
värsket peterselli või tilli
Puhasta neerud rasvast ja kelmest. Pane külma veega keema ja kupata mõni minut. Vala vesi ära. Lisa uus värske vesi ja keeda veel kuni tund aega.
Kastme valmistamiseks kuumuta jahu 1 sl võiga kuldpruuniks. Sega juurde lihapuljong või neerude keeduvesi. Kuumuta pidevalt segades nõrgal tulel kuni 10 minutit.
Lõika keedetud neerud õhukesteks viiludeks ja sega võis kergelt kuumutatud hakitud sibulaga. Prae veel 2-3 minutit ja tõsta madalasse keedunõusse.
Lisa juurde kergelt praetud kartuliviilud, kooritud hapukurgilõigud, loorberileht ja mõni tera pipart. Vala peale kurnatud kaste. Kata pott kaanega ja hauta tasasel kuumusel kuni pool tundi. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.
NB! Samal moel võib valmistada ka seaneere, kuid neid ei pea eelnevalt kupatama-keetma, vaid võib kohe toorelt praadida.
Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes "Postimees Extra" (23.1.1999, "Köögikiri: Toite rupskitest") Pildi tegi kasutaja HEXY.
Neerud sibulakastmes
Peeter Kardi retsept.