Kesk-Euroopa klimbikesed

Spätzle on Austrias ja Saksamaal populaarne munapasta või klimbikesed. Ungaris on need tuntud kui nokedli ehk galuska, Šveitsis chnöpfli ehk spätzli.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 dl täisteranisujahu

2 muna

1,5 dl külma vett

0.5 tl soola

Valmistamine

Pane jahu kaussi, lisa sool, munad ja osa vett. Sega ja lisa niipalju vett, et saad pehme ja sitke taina. Sega hoogsalt, soovitavalt mikseriga. Lase umbes 10 minutit seista ja paisuda.

Tee lõikelaud märjaks ja tõsta sellele korraga umbes 1/2 tainast. Suru tainas 1 cm paksuseks. 

Lase suures potis soolaga maitsestatud vesi keema. Lõika noa abil tainast peened ribad, pane need keevasse vette (või lüki lusika abil klimbikesed otse potti).

Kui klimbikesed pinnale tõusevad, keeda neid veel pool minutit, siis võta vahukulbiga potist välja. Lase sõelal nõrguda.

Serveerimiseks kuumuta soovi korral klimpe sulavõis, peale võid puistata riivjuustu (vt fotot).

Pildid tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Blonduanna
postitatud 18.04.2009 12:21

lõpuks sain selle roaga ühele poole ja täesti hästi tuli välja. kuigi pastajupikeste kuju ei olnud nii kena, nagu mäerestorani omadel. lisandiks riivitud hollandi leibjuust, kergelt läbipraetud porrurattad ja santa maria sibulahelbed. mälestuste maitse!

Ilse
postitatud 23.08.2016 10:24

Mulle meeldisid! Teinekordki :)