liivatainast ehk magusat muretainast või lehttainast
kakao-muretainast või piparkoogitainast
Valmista liivatainas 300 g jahust kahes osas (maitsesta pool 2 sl kakaopulbriga). Rulli mõlemad tainad õhukesteks nelinurkadeks. Hele tainas määri lahtiklopitud munavalgega, tume tainas tõsta selle peale.
Rulli tihedalt kokku, keera pärgamentpaberisse ja aseta 1-2 tunniks külmkappi.
Seejärel lõika rull õhukesteks ketasteks, mis pane plaadile ja küpsetata kuldseks.
Niiviisi saab vöödilisi ehk karusellküpsiseid valmistada järgmistest tainastest:
- lehttainas ja piparkoogitainas
- hele muretainas ja piparkoogitainas
- kakaomuretainas ja lehttainas
Retsept pärit Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid" (1989). Pildi tegi Kaare.
Minu lapsepõlve lemmikküpsised, mida ema ikka küpsetas. Olen tahtnud neid ka ise proovida ja nüüd kindlasti katsetan!
Mina tegin pärmitaigna ja piparkoogitaignaga, ei maitsenud.
Tegin muretaigna ja muretaigen kakoga ja said ikka super head!!!
Nami-Nami jõulupiparkookide tainas ja Nami-Nami muretainas sobivad ülihästi kokku siin küpsistes :) Küpsiste vahele peaks ka ruumi jätma, kerkivad küpsedes!
Liisi on saatnud sellise pildi fotokampaania raames millalgi:
Oi, minu vanaema tegi alati selliseid kahevärvilisi küpsiseid, nii armas mälestus.
Siiru-viirulised karussellküpsised
Karussellküpsiste valmistamiseks on mitmeid võimalusi.