Piima-vanillikreem

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2 sl suhkrut

2 sl nisujahu

2.5 dl piima

vanilli või vanillisuhkrut

30-50 g võid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga, lisa jahu, 3-4 sl külma piima ja sega ühtlaseks.

Lase ülejäänud piim keema tõusta, sega munavahuga. Kuumuta tasasel pliidil või kuumas veevannis pidevalt segades keemiseni, kuni piim pakseneb.

Lisa või, maitsesta vanilliga ja jahuta kiiresti külmaks.

Retsept on pärit Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid" (1989). Pildi tegi  Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.08.2015 11:48

Lihtne ja väga maitsev. Kuumutasin pliidil, mitte veevannil. Lisasin 1 tl vanillisuhkrut, aga oleks võinud isegi veidi rohkem panna. Kasutasin teekoogi kreemina.

Tiina
postitatud 21.01.2017 21:13

Tuli väga kenasti välja, aga 2 sl suhkrut tundus natuke vähe.