Beseepiparkoogid

Säilita kinnises karbis ja serveeri glögi või kohvi kõrvale.

Kogus
48 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g piparkoogitainast

1 munavalge

1 dl suhkrut

0.5 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Jaota piparkoogitainas kaheks ja rulli kumbki 15x30 cm ristkülikuks. Kata toidukilega, et tainas ei kuivaks.

Vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa vähehaaval vahustades suhkur. Viimasena lisa munavalgevahule riivitud apelsinikoor. Laota munavalgevaht ühtlaselt mõlemale piparkoogitainale. Keera rullid pikemast servast kergelt rulli. Pane 30-45 minutiks sügavkülma, et neid kergem lõigata oleks.

Lõika kumbki rull terava noaga 24 viiluks. Vormi viilud veidi ümaramaks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui osa munavalgevahtu on laiali läinud, siis määri see noaga küpsiste peale tagasi.

Küpseta 150-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit. Lase neil ahjuplaadil täielikult jahtuda.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Köögikatake
postitatud 31.12.2010 13:49

Tegin oma taignast, väga-väga maitsvad ampsud. Taigna võib isegi õhemaks rullida, saab ampse rohkem ja väiksemad. Külmast võttes ja lõikama asudes tuleb kiirelt tegutseda, siis ei tule munavalge nii kergelt taigna vahelt välja. Soovitan vahelduseks neile, kellel tavalisest piparkoogist isu täis.

Pille
postitatud 16.12.2016 15:12

Pilt ka:

Kaare
postitatud 16.12.2016 14:44

Täitsa põnevad piparkoogid :)

Tiiu Janina
postitatud 29.12.2020 16:47

Kindlasti väga maitsvad.

Riin Hämarsalu
postitatud 05.01.2021 08:48

Väga maitsev asi kukkus sellest välja! Ma väga piparkookidega apelsiini ei armasta, seega jätaks selle besee sidruni maitsega :) Eile õhtul sai tehtud ja tänaseks on taldrik tühi! Peab vist veel tainast poest ostma minema :)