500 g piparkoogitainast
1 dl suhkrut
0.5 apelsini riivitud koor
Jaota piparkoogitainas kaheks ja rulli kumbki 15x30 cm ristkülikuks. Kata toidukilega, et tainas ei kuivaks.
Vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa vähehaaval vahustades suhkur. Viimasena lisa munavalgevahule riivitud apelsinikoor. Laota munavalgevaht ühtlaselt mõlemale piparkoogitainale. Keera rullid pikemast servast kergelt rulli. Pane 30-45 minutiks sügavkülma, et neid kergem lõigata oleks.
Lõika kumbki rull terava noaga 24 viiluks. Vormi viilud veidi ümaramaks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui osa munavalgevahtu on laiali läinud, siis määri see noaga küpsiste peale tagasi.
Küpseta 150-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit. Lase neil ahjuplaadil täielikult jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegin oma taignast, väga-väga maitsvad ampsud. Taigna võib isegi õhemaks rullida, saab ampse rohkem ja väiksemad. Külmast võttes ja lõikama asudes tuleb kiirelt tegutseda, siis ei tule munavalge nii kergelt taigna vahelt välja. Soovitan vahelduseks neile, kellel tavalisest piparkoogist isu täis.
Täitsa põnevad piparkoogid :)
Kindlasti väga maitsvad.
Väga maitsev asi kukkus sellest välja! Ma väga piparkookidega apelsiini ei armasta, seega jätaks selle besee sidruni maitsega :) Eile õhtul sai tehtud ja tänaseks on taldrik tühi! Peab vist veel tainast poest ostma minema :)
Beseepiparkoogid
Säilita kinnises karbis ja serveeri glögi või kohvi kõrvale.