5 dl nisujahu
2-2.5 dl tulist vett
2 sl seesamiõli
Pane jahu suurde kaussi, sega vähehaaval juurde kuum vesi. Sega pidevalt pulkade või kahvliga. Kui segu liiga kuiv tundub, lisa veel vett. Kummuta segu lauale ja sõtku ühtlaseks (umbes 8 minutit). Pane tainas uuesti kaussi, kata niiske puhta rätikuga ja lase umbes 30 minutit seista.
Sõtku tainast uuesti umbes 5 minutit, vajadusel raputa peale veidi jahu (st kui tainas liialt kleepuv on).
Kui tainas on ühtlane, vormi tainas umbes Ø 2,5 cm pikaks rulliks. Lõika tainas umbes 18 võrdseks jupiks, need veereta omakorda pallikesteks.
Võta kaks tainapallikest, kasta üks pall otsapidi seesamiõli sisse ja suru õline osa teise tainapalli vastu. Rulli kaks tainapallikest umbes Ø 20 cm kettaks - saad seest mahlased pannkoogid, mida annab hästi õhukeseks rullida ja mis kõrbema ei lähe nii kergesti.
Kuumuta praepann või wok tasasel tulel. Pane topeltpannkook pannile ja kuumuta, kuni pannkook on ühelt poolt kuiv. Keera ringi ja kuivprae ka teiselt poolt. Eemalda pannkook pannilt, “koori” uuesti kaheks pannkoogiks ja pane kõrvale.
Korda ülejäänud pannkookidega.
Kasutamine:
1) soojenda aurus
2) keera tihedasti kahekordse fooliumi sisse ja pane potti, kus on 2,5 cm keevat vett. Kuumuta 7-8 minutit.
Serveerimiseks aseta pannkoogile tükk pardiliha, siis ploomikastet, veidi riivitud kurki ja juppideks lõigatud talisibulat.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Hiina pannkoogid
Neid õhukesi pannkooke kasutatakse kuulsa pekingi pardi valmistamisel (vt ka lihtsustatud varianti).