Glögisupp ja riisipuder

Jõulu-eelseks ja -järgseks ajaks sobiv põhjamaine magustoit.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Glögisupp:

1 l valmis punast glögijooki

3 sl kartulitärklist

0-0.5 dl suhkrut

Riisipuder:

2.5 dl riisi

2.5 dl vett

1 l piima

1 tl soola

1 terve mandel

Valmistamine

Riisipuder: kuumuta vesi keemiseni, lisa riis ja keeda umbes 5 minutit. Lisa piim ja hauta putru tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 40 minutit. Maitsesta valmis puder soolaga, lisa õnnetoov terve mandel.

Glögisupp: kalla glögi potti, sega juurde kartulitärklis ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades peaaegu keemiseni. Kui magussupp on paar korda "mulksunud", siis tõsta pott tulelt.

Serveeri soojalt või külmalt koos riisipudruga.

Soomlaste K-Marketi retsept (Herkkuja pikkujouluun: Glögikeitto ja riisipuuro). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 24.11.2010 19:25

Maitsev.Lisasin riisile ka natuke suhkrut,muidu poleks lapsed söönud.

Pille
postitatud 10.12.2015 13:06

zoozi saatis sellise pildi:

Kaare
postitatud 14.12.2015 08:59

Mulle väga meeldis!

Linda Ots
postitatud 29.12.2022 16:36

Oo! Kui lahe!