Jõhvika-apelsinitäidis kalkunipraele

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur apelsin

500 g jõhvikaid

125 g võid

500 g tahket saia puru

2 muna

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Riivi apelsinilt koor ja pressi mahl ning pane koos jõhvikatega paksupõhjalisse potti. Kuumuta mõõdukal tulel keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda veidi kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.

Lisa viiludeks lõigatud või, tõsta pott tulelt ja sega, kuni või on sulanud. Lisa saiapuru ja klopitud munad. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kasuta umbes 5-6kg kalkuniprae kõhuõõnsuse täitmiseks (kaalu täidis enne ära, sest see tuleb küpsetamisaja arvestamiseks kalkuni kaalule juurde lisada). Ülejäänud täidisest veereta pallikesed ja pane need enne küpsetamise lõppu umbes pooleks tunniks koos kalkuniga küpsema.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat" 1998 (Lidgate’s Cranberry and Orange Stuffing)

LISA KOMMENTAAR