Kastanitäidis kalkunipraele

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

175 g kooritud ja hakitud šalottsibulaid

75 g võid

75 g hakitud läbikasvanud suitsutatud peekonit

2 muna

435 g purk suhkruta kastanipüreed

200 g purk või vaakumpakend kooritud keedetud kastaneid

200 g tahket saia puru

40 g kimp värsket peterselli

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Hauta sibul võis koos peekoniga tasasel tulel klaasjaks, umbes 10 minutit.
Klopi munad ja lisa kastanipüreele. Haki kastanid jämedalt ning lisa muna-kastanipüree segule. Lisa saiapuru, petersell, sibula-või-peekoni segu. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kasuta umbes 5½-6 ½kg kalkunprae kaelaosa täitmiseks (kaalu täidis enne ära, sest see tuleb küpsetamisaja arvestamiseks kalkuni kaalule juurde lisada). Ülejäänud täidisest veereta pallikesed ja pane need enne küpsetamise lõppu umbes pooleks tunniks koos kalkuniga küpsema.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat" 1998 (Lidgate’s Chestnut Stuffing)

LISA KOMMENTAAR