1 hani või part
1 kg hautatud hapukapsast
soovi korral ka kuivatatud ploome või sibulõunu
vett
Hõõru puhastatud lind seest ja väljast soolaga. Täida kõhuõõs poolpehmeks hautatud hapukapsastega. Aseta lind, selg alaspidi, äärisega pannile ja pruunista. Seejärel vala linnule kuuma vett ja küpseta 160-180-kraadises ahjus 2,5-3 tundi. Küpsetamise ajal kasta lindu aeg-ajalt praadimisvedelikuga.
Kui lind on valmis, võta kapsad kõhuõõnest välja. Tükelda valmis lind. Selleks lõika rinnaliha luult maha ja tükelda ristikiudu. Koivad murra kere küljest ära ja lõika liigese kohast kaheks tükiks.
Lisandiks ahjukartulid, hapukapsad, kõrvitsasalat ja praeleem.
Retsept on mugandatud Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" 1984. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.
Jacob’s Creek Double Barrel on unikaalne premium punavein, mis on esmalt küpsenud traditsiooniliselt valmistatud veinivaadis ja seejärel viskivaadis. Selline tavapäratu kahe vaadi - “double-barrel” tehnika kasutamine lisab komplekssust, suurepäraselt integreeritud tanniine ja uskumatult pehme maitse. Jacob’s Creek Double Barrel on täiesti ainulaadne konseptsioon, mis liigutab piire veinivalmistamise innovatsioonides.
Viskivaadid on valmistatud heledast Ameerika tammest. Veinivaadid on kombinatsioon prantsuse ja Ameerika tammest. Jacob’s Creek kasutab vanu 200 liitriseid vaate, milles on eelnevalt viskit hoitud 8-20 aastat. Viskivaatide lauad on kitsamad ja õhemad kui veinivaadil; pigem kuivatatud ja siis kiiresti kõrgel kuumusel kõrvetatud seestpoolt, võrreldes veinivaatidega, mida töödeldakse õrnemalt.
Double Barrel Shiraz valmistamine algab hästi küpsenud rikkaliku ja kõrge konsentratsiooniga viinamarjade korjamisest valitud viinamarjaaedadest. Viimistletakse veini šoti viski vaatides.
Bukett on eriti aromaatne, ploome, vürtse ja liköörseid aroome.
Maitse on keskmise täidlusega, kuid eriliselt pehme ja rikkalik ning kauakestev. Tammenüansid on minimaalsed.
Serveerida 16-18 C juures suurest Bordeaux tüüpi klaasist.
Tootja: Jacob's CreekTegin parti, täitsain hapukapsaga, väga hea oli!!!!!!
Tegin parti hapukapsaga, väga hea!!!!
Tegin parti hapukapsa ja õunaga, natuke panin ploome ka juurde. Väga hea tuli - maitses kogu perele.
Lihtne ja maitsev klassika, täitsin hapukapsaga. Pardi võib ka päev või paar varem ette valmis teha, säilitada terve lind fooliumisse mässitult külmas ja siis enne lauale andmist ahjus soojendada.
Hane- või pardipraad hapukapsastega
Lihtne viis jõuluprae tegemiseks Salme Masso juhiste järgi.