Spinati-ricotta gnocchi

Gnocchi di Spinaci e Ricotta - Toskaanas tuntakse neid gnocchisid veel malfatti (halvasti tehtud), ravioli nudi (alasti ravioolid) ja topini verdi (rohelised hiirekesed) nime all. Gnocchid on üks vanemaid roogi Itaalias ja spinati-gnocchid on Firenzest idapool asuva Casetino piirkonna spetsialiteet.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g värsket spinatit

450 g ricotta juustu

1.25 dl riivitud parmesani

1.25 dl nisujahu

2 suurt munakollast

0.5 tl soola

0.5 tl musta pipart

riivitud muskaatpähklit

Serveerimiseks:

4 sl sulatatud võid

1.25 dl riivitud parmesani

Valmistamine

Keeda spinatit umbes 2 minutit rohkes soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta, suru liigne vedelik välja ja haki. Sega juurde ricotta, parmesan, jahu, munakollased, sool, pipar ja muskaat. Sega ühtlaseks ja veidi kleepuvaks tainaks.

Võta 1-1,5 dl kaupa tainast ja rulli jahusel laual 12 cm pikkuseks vorstiks. Lõika see 2,5 cm juppideks ning vormi need peopesas ovaalseks. Aseta kergelt jahusele ahjuplaadile. Korda ülejäänud tainaga.

Keeda gnocchid jaokaupa keevas soolaga maitsestatud vees, kuni need pinnale kerkivad, ning seejärel veel 4 minutit. Tõsta vahukulbiga serveerimisalusele.

Kalla peale sulavõi ning sega. Puista peale parmesani, maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Võid gnocchid eelmisel päeval valmis teha ning kaetult jahedas säilitada. Serveerimiseks kuumuta neid umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (May 2000, Gnocchi di Spinaci e Ricotta). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mmm...Merilin
postitatud 14.08.2008 14:00

Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!

Mmm...Merilin
postitatud 14.08.2008 14:00

Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!

Mmm...Merilin
postitatud 14.08.2008 14:00

Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!

Marink
postitatud 23.02.2009 13:22

Väga head tulid! Tegin vaid 1/2 kogusest kuid kahele oli sellest rohkem kui üheks toidukorraks.

Trlp
postitatud 17.04.2009 19:48

hmmm.. mul kippus ära lagunema.. rohkem jahu? muna? äkki ikka kartulit? Imelik gnocchisid teha ilma kartulita :P

blonduanna
postitatud 07.02.2010 17:32

kas oleks võimalik gnocchisid enne keetmist külmutada? et nagu pelmeene või frikadelle sügavkülma pista. ja mingi hetk omale portsu jagu välja võtta, ära keeta ja nautida.

Ilse
postitatud 04.09.2020 15:04

Väga head tulid. Muskaatpähkel annab meeldiva vürtsise meki. Lihtne teha ka.