100 g värsket spinatit
450 g ricotta juustu
1.25 dl riivitud parmesani
1.25 dl nisujahu
2 suurt munakollast
0.5 tl soola
0.5 tl musta pipart
riivitud muskaatpähklit
Serveerimiseks:4 sl sulatatud võid
1.25 dl riivitud parmesani
Keeda spinatit umbes 2 minutit rohkes soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta, suru liigne vedelik välja ja haki. Sega juurde ricotta, parmesan, jahu, munakollased, sool, pipar ja muskaat. Sega ühtlaseks ja veidi kleepuvaks tainaks.
Võta 1-1,5 dl kaupa tainast ja rulli jahusel laual 12 cm pikkuseks vorstiks. Lõika see 2,5 cm juppideks ning vormi need peopesas ovaalseks. Aseta kergelt jahusele ahjuplaadile. Korda ülejäänud tainaga.
Keeda gnocchid jaokaupa keevas soolaga maitsestatud vees, kuni need pinnale kerkivad, ning seejärel veel 4 minutit. Tõsta vahukulbiga serveerimisalusele.
Kalla peale sulavõi ning sega. Puista peale parmesani, maitsesta soola ja pipraga.
Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (May 2000, Gnocchi di Spinaci e Ricotta). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!
Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!
Järgisin retsepti piinliku täpsusega, kuna polnud varem gnocchisid teinud ja tahtsin nende õnnestumises kindel olla. Kuna roas on palju kohupiima, juustu ja jahu, saab kõhu sellest üllatavalt tugevalt täis. Gnocchid tulid üllatavalt head - sulavõi ja riivparmesan tegid neist suussulava kõhtutäitva õhtusöögi. Tegemine ei võta eriti kaua aega ja tulemus on väikest vaeva väärt!
Väga head tulid! Tegin vaid 1/2 kogusest kuid kahele oli sellest rohkem kui üheks toidukorraks.
hmmm.. mul kippus ära lagunema.. rohkem jahu? muna? äkki ikka kartulit? Imelik gnocchisid teha ilma kartulita :P
kas oleks võimalik gnocchisid enne keetmist külmutada? et nagu pelmeene või frikadelle sügavkülma pista. ja mingi hetk omale portsu jagu välja võtta, ära keeta ja nautida.
Väga head tulid. Muskaatpähkel annab meeldiva vürtsise meki. Lihtne teha ka.
Spinati-ricotta gnocchi
Gnocchi di Spinaci e Ricotta - Toskaanas tuntakse neid gnocchisid veel malfatti (halvasti tehtud), ravioli nudi (alasti ravioolid) ja topini verdi (rohelised hiirekesed) nime all. Gnocchid on üks vanemaid roogi Itaalias ja spinati-gnocchid on Firenzest idapool asuva Casetino piirkonna spetsialiteet.