Sibulad õlletainas

Hea õllekõrvane amps ;) Muide - see oli Nami-nami retseptikogu 4000. retsept!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 suurt sibulat

2 sl peterselli

3 sl nisujahu

musta pipart

Õlletainas:

2 muna

2.5 dl tumedat õlut

2 dl nisujahu

soola

Küpsetamiseks:

õli

Külm kaste:

hapupiima

hakitud sibulapealseid

sidrunit (mahl)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika sibulad paksudeks ratasteks ja eralda rattad rõngasteks. Sega sibulad peterselli, pipra ja vähese jahuga.
Sega kokku muna, jahu, õlu ja sool, kasta sibularõngad tainasse.
Aseta tainased sibularõngad 180-kraadisesse õlisse küpsema ja friti kuldpruuniks. Nõruta köögipaberil liigsest rasvast ja serveeri külma kastmega.

Retsept on pärit raamatust "50 hääd eesti retsepti" (2001), autoriks Kuldse Notsu Kõrtsi peakokk Tõnis Siigur. Juuresoleva foto tegi kasutaja KARDEMON.

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 10.03.2009 09:02

ma ei saanud hästi aru, miks sibularõngaid pidi peterselli-pipra-jahuga segama, sest nende külge midagi eriti ei jäänud. äkki oleks pidanud sibulad mahlasemad olema või neid enne niisutama? vette korra kastma?! ehk oleks tulemuslikum maitse koha pealt olnud, kui maitseained taigna sisse seganud oleks?! jahu panin alguses 2 dl, aga ma panin juurde, muidu oli liiga vedel ja sibula külge hästi ei jäänudki. kastme tegin hapupiima asemel hapukoorest. sisse aga retseptis soovitatud maitseid - roheline sibul (võtsin sügavkülmutatud), sidrunimahl, pipar, sool. väga toitev oli... õlut kõrvale ei joonud... aga ilmselt sobiks tõesti hästi :)