Taani küpsisekook

Rohke šokolaadiga küpsisekook (kiksekage). Kõrvale võid pakkuda vahukoort, täiskasvanutele võib vahukoore hulka segada veidi Amaretto likööri.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g kandilisi vaniljemaitselisi küpsiseid

300 g tumedat šokolaadi

3.5 dl 35% rõõska koort

100 g tuhksuhkrut

50 g magedat võid

Valmistamine

Haki šokolaad hästi peenelt, pane kaussi. Kuumuta rõõsk koor koos suhkruga pidevalt segades keemiseni. Kalla kuum kooresegu aeglaselt šokolaaditükkidele. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa pisikesed võitükid ja sega ühtlaseks. Pane segu koos kausiga veerand tunniks külmkappi.

Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja määri vormi põhjale kiht šokolaadisegu. Kata kiht küpsistega, siis uuesti šokolaadisegu, siis küpsised jne. Lõpeta šokolaadikihiga.

Kata vorm toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis. Lõika kook ettevaatlikult terava noaga viiludeks.

Loe veel:

Taani retsept (Kiksekage uden æg). Pildi tegi Pille.

LISA KOMMENTAAR

Krist
postitatud 28.12.2012 00:47

No nii super tuli, et ma olen saatnud selle retsepti juba kolmele inimesele edasi. Mõnus, nauditav, nii suurepärase maitsega, absoluutselt kõik pereliikmed kiitsid seda, soovitan!

siga
postitatud 05.06.2013 17:53

ülimaitsev tuli, soovitan kindlasti!

Pille
postitatud 05.11.2016 15:09

Eeke on 2010. a. sellise pildi saatnud:

Vandiste
postitatud 14.11.2016 10:28

Tegime eilseks isadepäevaks. Suurepärane maius, mida üle ühe tüki ei võta :) Tõsi, kuna kasutasin Selga klassikalisi küpsiseid, siis pistsin korra enne vormi panemist piimakausist läbi. Soovitan!

Katz kokkab
postitatud 23.08.2017 09:26

Meie pere sellest koogist väga vaimustunud polnud :)