225 g kandilisi vaniljemaitselisi küpsiseid
300 g tumedat šokolaadi
3.5 dl 35% rõõska koort
100 g tuhksuhkrut
50 g magedat võid
Haki šokolaad hästi peenelt, pane kaussi. Kuumuta rõõsk koor koos suhkruga pidevalt segades keemiseni. Kalla kuum kooresegu aeglaselt šokolaaditükkidele. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa pisikesed võitükid ja sega ühtlaseks. Pane segu koos kausiga veerand tunniks külmkappi.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja määri vormi põhjale kiht šokolaadisegu. Kata kiht küpsistega, siis uuesti šokolaadisegu, siis küpsised jne. Lõpeta šokolaadikihiga.
Kata vorm toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis. Lõika kook ettevaatlikult terava noaga viiludeks.
Taani retsept (Kiksekage uden æg). Pildi tegi Pille.
No nii super tuli, et ma olen saatnud selle retsepti juba kolmele inimesele edasi. Mõnus, nauditav, nii suurepärase maitsega, absoluutselt kõik pereliikmed kiitsid seda, soovitan!
ülimaitsev tuli, soovitan kindlasti!
Eeke on 2010. a. sellise pildi saatnud:
Tegime eilseks isadepäevaks. Suurepärane maius, mida üle ühe tüki ei võta :) Tõsi, kuna kasutasin Selga klassikalisi küpsiseid, siis pistsin korra enne vormi panemist piimakausist läbi. Soovitan!
Meie pere sellest koogist väga vaimustunud polnud :)
Taani küpsisekook
Rohke šokolaadiga küpsisekook (kiksekage). Kõrvale võid pakkuda vahukoort, täiskasvanutele võib vahukoore hulka segada veidi Amaretto likööri.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.