Stoovitud kartulid

Piimakastmes hautatud kartuliviilud on traditsiooniline lisand erinevate liharoogade juurde.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

2 sl võid

2 sl nisujahu

5 dl piima ja rõõska koort

soola ja musta pipart

murulauku või peterselli

Valmistamine

Koori kartulid ja keeda pehmeks. Lõika viiludeks.

Sulata potis või, sega juurde jahu. Lisa vähehaaval kuum piim ja rõõsk koor. Kuumuta, kuni kaste kergelt pakseneb, lisa kartuliviilud. Maitsesta soola ja pipraga. 

Serveerimisel puista kartulitele hakitud murulauku ja peterselli.

Serveeri taani hakklihapallide, praevorsti, praetud angerja jms kõrvale.

LISA KOMMENTAAR