1 kg sea kaelakarbonaadi või välisfileed
2 dl nisujahu
soola ja musta pipart
3-4 lahtiklopitud suurt muna
praadimiseks õli
Marinaad:1.5 l vett
2 viilutatud porgandit
2 viilutatud sibulat
10 tera musta pipart
1.5 sl suhkrut
1.5 sl soola
2 sl äädikat
Lõika sealihast ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks.
Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke maitsestatud jahus. Kasta siis lahtiklopitud munasse.
Pruunista pannil keskmisel kuumusel praadides mõlemalt poolt. Tõsta kaussi.
Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberileht, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme.
Tõsta pott tulelt, lisa äädikas. Marinaad peab olema üsna kange. Lase jahtuda.
Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.
Maitses hea :)
See on muideks väga hea ja mu vanemad, kes siit täna läbi jooksid, imestasid ja ahhetasid, kui peeni asju ma ikka teha oskan. Aitäh Nami-nami :)
Osutus üsna populaarseks.
Marineeritud liha on toit, mida võib süüa vist lõputult. Maitseb väga hästi nii keedukartulite ja hapukoorega, võileiva peal, kui ka lihtsalt külmkapist kaasa haaramiseks, kui näksimise tuju peal. Leivaküpsetajatel soovitan proovida ahjusooja leivaviilu tükikese marineeritud lihaga! Nüüdseks on seda maitsvat liha tehtud juba mitmeid kordi ning tüdimuse märke veel ei ole – nii maitsev.
Väga mõnus toit. Kuidagi ei saa ennast külmkapi juurest eemale, ikka on vaja uuesti minna tükikest võtma!
Hapuliha või "ahviliha", kes kus kuidas kutsub :) Olen teinud ka lihaveise ja lambaga, ja ikka ohtralt porgandit :)
Meie kandis öeldakse ka selle kohta "ahviliha"
Me teeme seda ikka pidevalt. Vahetevahel asendame ka liha kanafileega.
Veel üks ununenud lemmik! Vaja plaani võtta.
Eile just tegin :)
Klassika! Kuulub sarja "lapsepõlve maitsed"
Üks lemmikuid külmlaua ampse.
See pala maitseb imeliselt, ainuüksi pildi nägemisest hakkavad süljenäärmed tuhatnelja tööle!
Maitsvaim maailmas...seda vöib syya nii sooja kartuli juurde kui ka leiva peale panna aga ka niisamagi on hea syya!
Super hea, aga pole veel kunagi ise teinud :( Tuleb plaani võtta ja vähemalt aastavahetuseks ära teha :)
Minu ema oskab seda võrratult teha ja tema kodukandis nimetati seda ahvilihaks...... :) Meie pidulaudadel on sellel lihal alati koht. Njämmmmma
Kuradi hea sakummm viina peale.
Suu hakkab lausa vett jooksma. kunagi oli igal pidulaual au sees roog :)
Mina olen aastaid teinud nii sea- kui ka loomaliha, lapsed kutsuvad seda ahvi lihaks. Peab ainult kauem marinaadis hoidma, loomaliha lausa mitu päeva. Kui loomaliha teha, siis soovitavalt noorlooma, vana looma liha võib sitke jääda. Sealihaga on aga nii, et julgelt võib panna ka rasvasemat liha, marinaadis petab nii ära, et sööja ei saagi aru, et pekki sööb. Sobib suurepäraselt ka peolauale!
Ma kasutan jahu asemel riivsaia. Meie pere sünnipäevadele ei jätku 1kg lihast. Alla 3-4kg pole mõtet teha.
proovige kotlettidega,veel parem
Tegime täpselt retsepti järgi ja tuli mage. Soovitan rohkem soola panna.
mitmele inimesele see rtsept mõeldud on ?
Hea aa, retsepti alguses on see ju kenasti kirjas :)
Väga lihtne teha ja samas väga hea! Mul see retspt ammu telefoni salvestatud ja tehtud paar korda! :)
Minul homme laual :)
Tehtud! Sigahea ikka see ahviliha...:)
Esmaspäev alles tegin seda.. Niiii hea ikkka.. 6aastane plika kes sibulat ei taha eriti sõi isegi sealt seest sibulat. :)
Eelmine kuu tegin ka just selle sama retsepti järgi, välja tuli väga hea!:)
Väga hea kraam!
Kui kaua oleks hea lihal seal marinaadi sees olla? Kui reedel on sünnipäev, kas on ok, kui teen liha ja marinaadi juba kolmapäeval valmis või saab ta siis liiga pikalt "liguneda" ? :)
Hea, kui marineerub 24h ja veel parem 48h. Ei juhtu midagi ;)
Meie lemmik, teen tavaliselt 2-3 x portsu ja ei kannata kunagi oodata.
See liha sobib maru hästi napsulauale :)
Need, kellele meeldib rohkem äädikane marinaad - pange julgelt mitumitu lusikatäit äädikat juurde. Ise panin umbes 5 tk, aga järgmine kord panen 10 tk kindlasti (äädikas 30%). Minu jaoks jäi isegi viiega lahjaks.
Minuarust ka liiga vähe siin äädikat kirjas.Muidu parim asi!!!
Võtsin siit veidi snitti, tegin küll oluliselt suurema koguse. Lisaks sai lisatud rohkem äädikat ja sibulat. Super!
Just eile tegin esimest korda! Praktiat veel vaja , natuke maitsete lihvimist.
Täna tegin:
See naminami retsept on väga hea!
Praetud sealiha marinaadis
Klassikaline külmlaua roog. Aastaid tagasi oli see pea igal pidulaual ja praegugi kaob laualt imekspandava kiirusega.
Kasuta nt sea kaelakarbonaadi või välisfileed.