Rabarbri-kohupiimakook

Purukattega rabarbri-kohupiimakook, mis püsib mahlane ja maitsev mitu päeva.

Kogus
15 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purutainas:

350 g nisujahu (6 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

85 g suhkrut (1 dl)

soola

250 g võid

Vahele:

600 g rabarbrit

1 tl värskelt jahvatatud kardemoni

1 tl kaneeli

Täidis:

4 suurt muna

150 g suhkrut

500 g kohupiima

100 g hapukoort

2 sl mannat või nisujahu

Valmistamine

Näpi jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber koos võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand tainast küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega väiksemale ahjuplaadile (u 30 x 35 cm).

Tükelda rabarberid, sega jahvatatud kardemoni ja kaneeliga.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, hapukoor ja manna/jahu. Laota kohupiimakate põhjale, kata rabarberiviiludega ning pudista peale ülejäänud purutainas.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni kook on küps. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

LISA KOMMENTAAR

Helle
postitatud 10.05.2011 23:12

Väga hea kook, mõnusalt krõbe ja samas mahlane. Ja hea lihtne oli teha ka. Ma küpsetasin 30 min 200C juures ja siis lasin väljalülitatud ahjus veel ca 10 min seista. Mõne aja pärast oli koos vaniljejäätisega väga maitsev :)

Erka
postitatud 15.04.2012 13:23

Viimased rabarberid sügavkülmikust tahtsid koogiks saada ja see retsept sobis suurepäraselt. Kaneel ja kardemon andsid väga huvitava maitsenüansi. Kahjuks sõid külalised koogi ära, nii et mul pole aimugi, mismoodi oleks see maitsenud ka järgmisel päeval. :)

Meeli
postitatud 10.06.2012 22:54

Väga hea kook, panin natuke rohkem hapukoort, nii et küpsemisega läks kauem, aga lõpptulemus väga hea, lisasin veel kookoshelbeid :)

Hexy
postitatud 02.06.2013 19:08

Väga maitsev kook. Mina asendasin poole jahus koguse täisteranisujahuga.

Super!
postitatud 20.06.2013 18:33

Kook on mega maitsev!!

Liisumai
postitatud 28.05.2014 10:16

Parim rabarberikoogi retsept, imemaitsev mahlane!

Annika
postitatud 02.06.2014 13:54

Kui suur peaks ahjuplaat olema?

Kessu
postitatud 22.06.2022 17:41

retseptis ju kirjas kui suur :)

Vandiste
postitatud 21.05.2015 16:25

Imemaitsev! Tegin suure ahjuplaadi jaoks 1,5 kordse koguse. Lihtne teha ja head asja peabki palju olema :)

Merili
postitatud 14.07.2015 22:14

Kas ilma mannata ka annaks seda teha? mida arvate?

Pille
postitatud 24.03.2016 19:32

Merili, ikka annab - kohupiimamassi seoks ka jahu või tärklis!

kriss23
postitatud 24.03.2016 17:13

Kui sooviksin teha 26 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis, kas see oleks võimalik ja kuidas siis kogustega oleks.

esta
postitatud 30.06.2016 16:03

kas mustikatega vöib ka teha!

gggg
postitatud 03.04.2023 19:42

ei või kindlasti mite

Hexy
postitatud 28.05.2018 10:02

Minu pere seda kooki väga ei söönud :O

Pille
postitatud 28.05.2018 10:03

Mis neile ei meeldinud, Hexy? Aga Sulle endale?

Hexy
postitatud 04.06.2018 15:29

Mulle endale maitses!

Liis
postitatud 30.10.2018 05:03

Kas tavalise suhkruga saab ka teha?

Pille
postitatud 16.02.2019 16:25

Liis, ikka saad. Sisuturundus on selle asja nimi, aga mitte sundsoovitus :)

Jaana
postitatud 14.05.2019 20:26

Kas hapukoor on väga vajalik

Pille
postitatud 23.05.2020 14:14

Jaana, kui kasutad tavalist teralist kohupiima, siis hapukoor teeb seda pehmemaks. Võid asendada ka näiteks maihtsestamata jogurtiga.

Maris Neumann
postitatud 23.05.2020 14:13

Paar päeva tagasi tegin, väga maitsev ja õnnestus kohe esimesel korral.

kokakool
postitatud 06.06.2020 20:37

hea

Viiu
postitatud 21.05.2021 14:32

Meile Siimuga meeldis väga kook,kuhu me lisasime katteks veel maasikaid!

Joosep Vimm
postitatud 04.07.2021 09:41

Lihtne teha ja väga hea tuli :)