Hõõru pärm suhkruga vedelaks, sega juurde käesoe piim ja sega ühtlaseks. Sega juurde jahu ja sool ning sega pehmeks tainaks. (Kui tainas liiga kuiv tundub, lisa veidi vett).
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku 5-7 minutit, kuni saad sileda elastse taina. Pane tainas uuesti kaussi, kata kauss toidukilega ning pane tainas sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud (ca 45-60 minutit), siis kummuta see kergelt jahusele lauale ja rulli umbes 1 cm paksuseks. Lõika tainavormiga 7-8 cm ketasteks. (Kasuta ära kogu tainas!)
Kata tainakettad puhta rätikuga ning lase soojas kohas 30 minutit kerkida.
Kui muffinid on uuesti kerkinud, siis määri paksupõhjaline grillpann või praepann kergelt rasvaga ja hoia keskmisel kuumusel. Aseta paar muffinit pannile, alanda kuumust ja prae tasasel tulel mõlemalt poolt 7 minutit.
Söömine: Traditsiooniliselt tuleks muffinid ümberringi peaaegu pooleks lõigata ja seejärel mõlemalt poolt kergelt röstida. Siis tuleb lihtsalt muffinipooled lahti murda (ilma lõikamata!) ja süüa ohtra võiga.
Säilivad kuni 2 päeva õhukindlas karbis.
Inglise muffinid
Inglise muffiniteks kutsutakse pärmiga kergitatud väikeseid lapiksaiu, mida küpsetatakse pannil. Nt kuulsa Eggs Benedict valmistamiseks on just neid muffineid vaja.