Magus kõrvitsavorm

Saiavorm rohke riivitud toore kõrvitsaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

750 g kõrvitsat

250 g tahket saia

1,5 dl piima

100-150 g suhkrut

50-100 g võid

3 muna

2 dl rosinaid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Riivi kõrvits. Leota sai piimas. Eralda munavalged munakollastest. Pese ja nõruta rosinad.

Hõõru suhkur, või ja munakollased vahule, lisa rosinad ja maitseained. Sega riivitud kõrvitsa ja leotatud saiaga. Nüüd lisa kergelt vahustatud munavalged. 

Pane segu võitatud ahjuvormi. Küpseta 180-200kraadises ahjus umbes 1 tund.

Naudi piima või marjamahlaga.

Retsept mugandatud raamatust "Toite oma aiast" (1996). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mariake
postitatud 15.09.2010 22:01

Midagi head kõrvitsast.

Pille
postitatud 18.02.2016 17:48

Mariakese saadetud foto ka:

Kaare
postitatud 18.02.2016 18:05

See vorm meeldis mulle jahtunult rohkem kui soojalt! Mõnusalt rosinane.

Liina
postitatud 18.10.2021 17:44

Kas spagetikõrvitsaga võiks ka seda retsepti proovida?