Fetajuustutäidisega pommurullid

Kreeka-päraste maitsetega pommu- ehk baklažaanirullid on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult, nii et sobivad hästi suupistelauale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat või 1 suur pommu e. baklažaan

oliiviõli

soola

soola ja musta pipart

kuivatatud punet

100 g fetajuustu

Valmistamine

Lõika pommu pikuti 5 mm paksusteks viiludeks. Pintselda pommuviilud kergelt õliga ning prae kuumal grillpannil mõlemalt poolt kuldseks*. Maitsesta soola, pipra ja punega.

Lõika fetajuust kangideks. Aseta igale pommuviilule juustukang ning keera rulli.

Aseta rullid ahjuvormi ning kuumuta 250-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit, kuni juust hakkab sulama.

Enne serveerimist puista rullidele hakitud maitserohelist.

* Pommu on nagu švamm, mis imeb endasse kogu õli, mis talle antakse. Piisab täiesti kergest õliga pintseldamisest - köögivili pehmeneb ka nii.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Gurmaan
postitatud 25.11.2010 12:12

Suurepärane retsept, külluslik maitsekombinatsioon (asendasin küll feta mozarellaga, mis oli kodus võtta). Abikaasa ei jõudnud ära kiita. PS. Pommu oli väike, suurte maitseomadused kipuvad olema kehvad.

Liina
postitatud 18.08.2011 21:01

Mugandusena kasutasin feta juustu aseainena 500 g pakkides müüdavat Saksa toodet Fetaki, mis sobis rullikeste sisse keerata küll. Said kenad suupisted peolauale ja otsa söödi, järelikult maitses :).

Kaare
postitatud 06.07.2016 15:10

Need olid väga mõnusad!