2 väiksemat või 1 suur pommu e. baklažaan
soola ja musta pipart
kuivatatud punet
100 g fetajuustu
Lõika pommu pikuti 5 mm paksusteks viiludeks. Pintselda pommuviilud kergelt õliga ning prae kuumal grillpannil mõlemalt poolt kuldseks*. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lõika fetajuust kangideks. Aseta igale pommuviilule juustukang ning keera rulli.
Aseta rullid ahjuvormi ning kuumuta 250-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit, kuni juust hakkab sulama.
Enne serveerimist puista rullidele hakitud maitserohelist.
* Pommu on nagu švamm, mis imeb endasse kogu õli, mis talle antakse. Piisab täiesti kergest õliga pintseldamisest - köögivili pehmeneb ka nii.
Pildi tegi Kaare.
Suurepärane retsept, külluslik maitsekombinatsioon (asendasin küll feta mozarellaga, mis oli kodus võtta). Abikaasa ei jõudnud ära kiita. PS. Pommu oli väike, suurte maitseomadused kipuvad olema kehvad.
Mugandusena kasutasin feta juustu aseainena 500 g pakkides müüdavat Saksa toodet Fetaki, mis sobis rullikeste sisse keerata küll. Said kenad suupisted peolauale ja otsa söödi, järelikult maitses :).
Need olid väga mõnusad!
Fetajuustutäidisega pommurullid
Kreeka-päraste maitsetega pommu- ehk baklažaanirullid on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult, nii et sobivad hästi suupistelauale.