1 kg tükeldatud angerjat
Marinaad:0.75 l vett
0,5 sl suhkrut
paar loorberilehte
1 porgand
2 sibulat
8 tera musta pipart
paar tera vürtspipart
veidi muskaatpähklit
3 sl 30% äädikat
1 sl (triiki) soola
Hõõru värske ehk äsja püütud angerjas jämeda soolaga sisse, et eralduks lima. Siis võta sisikond välja, eemalda pea ja uimed. Pese kala külma voolava vee all hoolega puhtaks, siis lase sõelal nõrguda. Puista nõrgunud kalatükkidele soola ja lase 1-3 tundi seista. (Või osta roogitud angerjas).
Pane kõik marinaadiained potti (porgand ja sibul tervelt). Keeda marinaad valmis ja seejärel pane keevasse marinaadi angerjatükid. Keeda, kuni nahk hakkab lahti lööma.
Säilitamiseks tõsta kalatükid puhastesse, kuivadesse eelsoojendatud purkidesse (umbes 6-8 kalatükki 0,5 liitrise purgi kohta). Vala peale kuum marinaad ja sulge kohe õhukindlalt (vaata, et sibul ja porgand purki ei satuks!)
Jahuta purgid võimalikult kiiresti.
Koheseks tarvitamiseks vala tükid marinaadiga kaussi (marinaad peab kalatükke katma) ja lase jahtuda. Seejärel pane kauss külmkappi, et kallerdis tekiks.
Retsept on Tiina Nuuteri raamatust "Uhhaa Lohusalu moodi" (Maalehe Raamat), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
ei noh...muskaatpähkel ? ja porgand (mis tegelikult absoluutselt ei sobi angerja marinaadi) ?
Väga hästi sobib ;)
kohe üldse ei sobi,jama jutt
Niki, angerjaid saab marineerida mitmeti - see siin on Tiina Kuuleri kalatoitude raamatust võetud retsept. Nami-Namis on ka porgandita ja muskaadita retsept, kasuta siis seda.
Maitsev ja ka ilus lauale panna.
Marineeritud angerjas
Nami-Namit varustab värske ja suitsuangerjaga PepeKala OÜ.