Marineeritud angerjas

Nami-Namit varustab värske ja suitsuangerjaga PepeKala OÜ.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud angerjat

Marinaad:

0.75 l vett

0,5 sl suhkrut

paar loorberilehte

1 porgand

2 sibulat

8 tera musta pipart

paar tera vürtspipart

veidi muskaatpähklit

3 sl 30% äädikat

1 sl (triiki) soola

Valmistamine

Hõõru värske ehk äsja püütud angerjas jämeda soolaga sisse, et eralduks lima. Siis võta sisikond välja, eemalda pea ja uimed. Pese kala külma voolava vee all hoolega puhtaks, siis lase sõelal nõrguda. Puista nõrgunud kalatükkidele soola ja lase 1-3 tundi seista. (Või osta roogitud angerjas).

Pane kõik marinaadiained potti (porgand ja sibul tervelt). Keeda marinaad valmis ja seejärel pane keevasse marinaadi angerjatükid. Keeda, kuni nahk hakkab lahti lööma.

Säilitamiseks tõsta kalatükid puhastesse, kuivadesse eelsoojendatud purkidesse (umbes 6-8 kalatükki 0,5 liitrise purgi kohta). Vala peale kuum marinaad ja sulge kohe õhukindlalt (vaata, et sibul ja porgand purki ei satuks!)

Jahuta purgid võimalikult kiiresti.

Koheseks tarvitamiseks vala tükid marinaadiga kaussi (marinaad peab kalatükke katma) ja lase jahtuda. Seejärel pane kauss külmkappi, et kallerdis tekiks.

Retsept on Tiina Nuuteri raamatust "Uhhaa Lohusalu moodi" (Maalehe Raamat),  pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

niki
postitatud 28.10.2011 12:37

ei noh...muskaatpähkel ? ja porgand (mis tegelikult absoluutselt ei sobi angerja marinaadi) ?

Ilse
postitatud 09.08.2016 15:37

Väga hästi sobib ;)

raivo
postitatud 03.06.2023 13:05

kohe üldse ei sobi,jama jutt

Pille @ Nami-Nami
postitatud 28.10.2011 16:13

Niki, angerjaid saab marineerida mitmeti - see siin on Tiina Kuuleri kalatoitude raamatust võetud retsept. Nami-Namis on ka porgandita ja muskaadita retsept, kasuta siis seda.

Ilse
postitatud 20.08.2016 08:22

Maitsev ja ka ilus lauale panna.