Iiri kohvi rull

Kerge ja kohev biskviitrull kohvi- ja viskimaitselise vahukooretäidisega. Kasuta võimaluse korral Iiri viskit :)

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit + 20 minutit jahtumist
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

3 tk muna

1.5 dl suhkrut

0.75 dl kartulitärklist

2 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort

4 sl tuhksuhkrut

1 sl lahustuvat kohvi

1.5 sl viskit

Kaunistamiseks:

1 sl tuhksuhkrut

0.5 tl kakaopulbrit

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kartulijahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala selle tainas. Küpseta 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Kummuta põhi valmispandud suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile.

Pintselda põhja küljes olevat paberit külma veega ja katsu pealt ära tõmmata. Lase põhjal niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks hiljem võimalik rulli keerata).

Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja kohvipulbriga. Piserda biskviitpõhjale viskit ja kata põhi vahukoorekreemiga.

Keera rull kokku ja lase veidi seista. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ja kakaod.

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Irish Coffee Rulle). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

kritsa
postitatud 24.02.2006 10:58

Olen mitu korda teinud ja ikka ei tüdine ära - lihtsalt nii maitsev on! Soovitan.

marit
postitatud 13.12.2008 22:39

super maitsev!

Kaija
postitatud 30.03.2010 21:28

Kergesti valmistatav ja ülihea, soovitan

Koopatibi
postitatud 18.04.2010 16:53

Nõustun teistega. Väga maitsev, sulab lausa suus. Maitseb pidulikult, nagu oleks tegemist kalli koogiga :) See niiske käteräti trikk toimib hästi. Olen varem kakaobiskviiti teiste näpunäidete järgi teinud (kohe rulli keeranud ja hiljem jälle lahti, et täidis vahele panna) ja ei ole nii hästi õnnestunud. Aga küpsetuspaberi sain küll külma veega niisutamata ära.

Koopatibi
postitatud 10.09.2010 13:10

Tegin jälle seda rulli. Tahtsin lisada, et kõik lahustuva kohvi pulbrid ei pruugi külmas koores ühtlaselt lahustuda (eriti sellised, mis on tugevate suurte graanulitena). Siis tasub enne väheses koores kohv ära lahustada.

Marge
postitatud 23.11.2010 12:43

5+. Rulli võib ka niisutada Vana Tallinnaga või rummiga. Rõõsa koore võib ka tavalise suhkruga vahustada.

Koopatibi
postitatud 22.09.2011 11:17

Ma olen nüüdseks seda rulli ikka väga mitmeid kordi teinud ja kogu aeg tundsin, et miski valmis rullis häirib mind. Tärklise karedus keelel, mitte maitse, aga just see tunne. Panen nüüd biskviidi sisse tärklise jahuga pooleks ja meeldib rohkem!

Hexy
postitatud 02.05.2012 14:22

Hea oli, aga kreem oli rammus

Heli
postitatud 17.04.2023 16:49

Seepärast oligi hea, et rammus oli, rasv annabki hea maitse :)

Kikimiki
postitatud 14.04.2024 13:29

Ülikõva, soovitan