3 tk muna
1.5 dl suhkrut
0.75 dl kartulitärklist
2 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:2 dl 35% rõõska koort
4 sl tuhksuhkrut
1 sl lahustuvat kohvi
1.5 sl viskit
Kaunistamiseks:1 sl tuhksuhkrut
0.5 tl kakaopulbrit
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kartulijahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala selle tainas. Küpseta 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Kummuta põhi valmispandud suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile.
Pintselda põhja küljes olevat paberit külma veega ja katsu pealt ära tõmmata. Lase põhjal niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks hiljem võimalik rulli keerata).
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja kohvipulbriga. Piserda biskviitpõhjale viskit ja kata põhi vahukoorekreemiga.
Keera rull kokku ja lase veidi seista. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ja kakaod.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Irish Coffee Rulle). Pildi tegi Kaare.
Olen mitu korda teinud ja ikka ei tüdine ära - lihtsalt nii maitsev on! Soovitan.
super maitsev!
Kergesti valmistatav ja ülihea, soovitan
Nõustun teistega. Väga maitsev, sulab lausa suus. Maitseb pidulikult, nagu oleks tegemist kalli koogiga :) See niiske käteräti trikk toimib hästi. Olen varem kakaobiskviiti teiste näpunäidete järgi teinud (kohe rulli keeranud ja hiljem jälle lahti, et täidis vahele panna) ja ei ole nii hästi õnnestunud. Aga küpsetuspaberi sain küll külma veega niisutamata ära.
Tegin jälle seda rulli. Tahtsin lisada, et kõik lahustuva kohvi pulbrid ei pruugi külmas koores ühtlaselt lahustuda (eriti sellised, mis on tugevate suurte graanulitena). Siis tasub enne väheses koores kohv ära lahustada.
5+. Rulli võib ka niisutada Vana Tallinnaga või rummiga. Rõõsa koore võib ka tavalise suhkruga vahustada.
Ma olen nüüdseks seda rulli ikka väga mitmeid kordi teinud ja kogu aeg tundsin, et miski valmis rullis häirib mind. Tärklise karedus keelel, mitte maitse, aga just see tunne. Panen nüüd biskviidi sisse tärklise jahuga pooleks ja meeldib rohkem!
Hea oli, aga kreem oli rammus
Seepärast oligi hea, et rammus oli, rasv annabki hea maitse :)
Ülikõva, soovitan
Iiri kohvi rull
Kerge ja kohev biskviitrull kohvi- ja viskimaitselise vahukooretäidisega. Kasuta võimaluse korral Iiri viskit :)