Apelsini-mustikamoos

Apelsin annab mustikamoosile värske ja huvitava maitse. Imemõnus saia ja pudru peal!

Kogus
1 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg mustikaid

2 suurt apelsini

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Puhasta mustikad. Pese apelsinid ja lõika koos koorega neljaks, võta seemned välja. Lõika apelsiniveerandid õhukesteks viludeks. Kuumuta neid 200 g suhkruga 5 minutit.

Lisa ülejäänud suhkur ja mustikad. Keeda veel 5 minutit, siis koori pinnale kogunenud vaht. Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.

Loe veel:

Tugevasti mugandatud Pereköögist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Evka
postitatud 01.06.2009 21:54

Väga mõnus kooslus, muidu läägevõitu mustikamoosile annab apelsin mõnusat mõrkjat mekki. Üllatavalt mõnusad jäävad moosis apelsinitükid, mis lisatakse koos koorega. Soovitan!

Piret
postitatud 03.08.2009 15:46

Tegin ka seda moosi - väga mõnus vahelduseks. Aga ma tegin tavalise suhkruga - tuli üllatavalt paks moos.

zoozi
postitatud 16.07.2010 22:13

Mõnus moos jah!

Hexy
postitatud 09.01.2011 14:29

Moosil polnud viga, aga kuna mul keegi väga moosi ei söö, siis teeks mustikatest vast ikka midagi muud

Pille @ Nami-Nami
postitatud 09.01.2011 18:17

Hexy - meil süüakse moose väga palju. Paljas mustikamoos mulle väga ei meeldi, kuidagi lääge jääb, aga see apelsinilisandiga oli väga mõnus!

h-m
postitatud 05.08.2014 18:08

Mina ka väga soovitan - meil söövad seda ka lapsed, eriti kui neile panna moosi, kus apelsinikooretükke väga sees pole. Olen proovinud teha mustikast ka morsisiirupit aga see tuleb väga lääge... Teine hea moos mustikaga on n.ö kuningannamoos, kus on mustikaid ja vaarikaid pooleks :)

Kaare
postitatud 11.07.2016 10:49

Väga maitsev! Lastele mõeldes võib apelsini veel väiksemaks hakkida, siis nad ei noki apelsinitükke välja :) Kes ei taha mõrkjat maitset, võib apelsini õhukeselt koorida, koore peeneks hakkida ja jätta valge kooreosa lisamata. Mahl ja viljaliha ilma selleta sisse. Tõesti mõnus moos!