1 kg mustikaid
2 suurt apelsini
500 g moosisuhkrut
Puhasta mustikad. Pese apelsinid ja lõika koos koorega neljaks, võta seemned välja. Lõika apelsiniveerandid õhukesteks viludeks. Kuumuta neid 200 g suhkruga 5 minutit.
Lisa ülejäänud suhkur ja mustikad. Keeda veel 5 minutit, siis koori pinnale kogunenud vaht. Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.
Tugevasti mugandatud Pereköögist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Väga mõnus kooslus, muidu läägevõitu mustikamoosile annab apelsin mõnusat mõrkjat mekki. Üllatavalt mõnusad jäävad moosis apelsinitükid, mis lisatakse koos koorega. Soovitan!
Tegin ka seda moosi - väga mõnus vahelduseks. Aga ma tegin tavalise suhkruga - tuli üllatavalt paks moos.
Mõnus moos jah!
Moosil polnud viga, aga kuna mul keegi väga moosi ei söö, siis teeks mustikatest vast ikka midagi muud
Hexy - meil süüakse moose väga palju. Paljas mustikamoos mulle väga ei meeldi, kuidagi lääge jääb, aga see apelsinilisandiga oli väga mõnus!
Mina ka väga soovitan - meil söövad seda ka lapsed, eriti kui neile panna moosi, kus apelsinikooretükke väga sees pole. Olen proovinud teha mustikast ka morsisiirupit aga see tuleb väga lääge... Teine hea moos mustikaga on n.ö kuningannamoos, kus on mustikaid ja vaarikaid pooleks :)
Väga maitsev! Lastele mõeldes võib apelsini veel väiksemaks hakkida, siis nad ei noki apelsinitükke välja :) Kes ei taha mõrkjat maitset, võib apelsini õhukeselt koorida, koore peeneks hakkida ja jätta valge kooreosa lisamata. Mahl ja viljaliha ilma selleta sisse. Tõesti mõnus moos!
Apelsini-mustikamoos
Apelsin annab mustikamoosile värske ja huvitava maitse. Imemõnus saia ja pudru peal!