Krõmpsud marineeritud kurgid sinepiseemnetega

Eriti karged ja krõmpsuvad jäävad hoidises väikesed kurgid. Enne hoidistamist värskenda kurke paar tundi jääkülmas vees.
Kasuta kindlasti jämedat soola!

Kogus
3 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg väikseid kurke

mustasõstralehti

tilli varsi ja õisikuid

2-3 cm mädarõigast (juureosa)

3-4 küüslauguküünt

Marinaad:

2 l vett

4 sl suhkrut

4 sl jämedat soola

4 sl 30%list äädikat

1 sl sinepiseemneid (nt Meira)

Valmistamine

Pane purkide põhja mustsõstralehti, tilli, mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid kurkidega, asetades need võimalikult tihedalt teineteise kõrvale.

Marinaadi keetmiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur ning sega, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa sinepiseemned ja äädikas ning kuumuta veel hetk.

Vala marinaad kuumalt kurkidele. Pane purkidele plekk-kaaned lahtiselt peale ja kuumuta purke 15-20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks.

Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 25.01.2011 22:38

Väga hea retsept!!!!!!!!!

Perekooli Kägu
postitatud 14.08.2012 09:16

Mina teen kurke selle retsepti järgi. Ainult sinepiseemnete asemel panen loorberilehe ja piprateri. Piisab, kui on till ja mustsõstralehed. Turult mustsõstralehti osta on üpris keeruline, kuna seal on 2 oksa kolme lehega. Hea, kui oleks põõsas kellegi tuttava aias, kui omal ei ole. Kurgid teen kõik alati ise- maitse pärast ja hind tuleb ka palju soodsam. 1kg kurkidest saab 2 liitrit marineeritud kurke.

sass
postitatud 03.08.2013 10:40

Parim retsept! soovitan ööseks kurgid külma vette seisma panna.

Inna
postitatud 16.08.2016 21:57

umbes selline oli ka vanaema retsept - seepärast usaldusväärne. Mina panen äädika siis, kui 15-20 minutit kuumutamist hakkab lõpule jõudma (muidu aurustub ära).

Marjukas
postitatud 11.08.2017 08:36

Hea ja lihtne retsept.Mädarõikajuurt ja sinepiseemneid mul kodus polnud, seega need jäid välja.Lisasin aga mõned terad vürtsipipart.Njamm... Kuna mul olid vaid poole liitrised purgid, siis viilutasin kurgid ja pistsin salatina purki, tulid imehead.Ise ka ei usu, et olen ise kokkuseganud selle marinaadi

V.
postitatud 08.09.2019 13:24

Kaua seisma peavad, et avada?

Piia Erendi
postitatud 03.09.2023 18:49

Järgmine päev valmis!

Katrin Pajo
postitatud 08.08.2020 11:28

Mina teen selle marinaadiga teist aastat järjest. Lemmikud. Teen ka viilutatud kurgid samasse marinaadi, hea kohe praekõrvale võtta.

Annela
postitatud 20.07.2021 12:31

Missugusel kuumusel peaks kuumutama?

Piia Erendi
postitatud 03.09.2023 18:50

Kuumuta nii, et vesi ei keeks mulisedes.

Pille Petersoon
postitatud 14.09.2022 11:17

Tõesti hea

Piia Erendi
postitatud 03.09.2023 18:48

Mina lisan igasse 0,5 purki lisaks 1 tera pipart. Ja lisaks nii tehes on kurgid söödavad järgmisel päeval!