Grillitud sparglid peekonis

Kui soovid, võid ühe peekoniviilu sisse keerata mitu sparglivart. Sõrmede vahelt söömiseks pane iga väikese peekoniviilu sisse üks spargel. 

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 rohelist sparglivart

12 peekoniviilu

Valmistamine

Kui sparglivarred on jämedamad, siis murra vartelt puine osa ära ning keeda spargleid tasakesi soolases vees 5 minutit (sparglid peavad krõmpsud jääma). Jahuta kiiresti külmas vees. Peenemaid spargleid pole eelnevalt keeta vaja.

Keera iga spargli ümber õhuke peekoniviil. Laota ahjuplaadile ning pane kuuma grillahju.

Grilli, kuni peekon värvi muudab ja sparglivarred läbi soojenevad. Serveeri kohe, kõrvale sobib hästi näiteks Hollandi kaste.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR