Vala külm vesi rabarbriviiludele ja lase kuni järgmise päevani tõmmata.
Keeda tasasel tulel, kuni rabarber on pehme. Siis kurna läbi sõela või kahekordse marli, nii et saad võimalikult palju mahla kätte.
Lisa saadud mahlale suhkur ja kuumuta keema.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Väljaandvus 1,2l, seda juhul, kui kurnata läbi riide ja sõela, siis saab viimse piisa mahla välja pigistada;)
Ma panin max koguse suhkrut, teinekord paneks vähem.
Olen lisanud keetmise ajal kaneelipulki(koori) või siis vanillikupra-mõlemad annavad väga põneva maitsenüansi.
Hei. Miks peab rabarberit vees üle öö hoidma? Kas ma kohe ei või seda keema ajada? Ei jõua nii kaua oodata :) vaatasin UK retsepte ka ja seal pole näinud soovitusi üle öö seista lasta.. Proovin sealse retsepti soovitusel lisada roosi vett :) aga siirup siinse retsepti järgi tuli väga hea! Tänud :)
Tegin. Säilitamisse ei jõudnud miskit :D
Ma pigistasin ka läbi marli viimse kui tilga välja, ei tahtnud midagi raisku lasta :)
Lisaksin keemisel pundi piparmünti :) Pärast on mulliveega super limonaad :)
Katre, Sinu siirup on supper, ilma igasugu liialdusteta. Palava suvepäeva parim jahutav jook! Maitse on siiamaani meeles.
Kui rabarber eelmisel päeval tõkkidena külma vette jätta, annab see välja maitse ja tegelikult ka juba värvi. Teen ise ca 5cm pulkad ja jämedama varre puhul lõikan pikuti pooleks. Väiksematele teen diagonaalis sälgu.
Suurepärane siirup. Mulliveega lahjendades imeline limonaad nii maitselt kui välimuselt. Mulle meeldib ennekõike rabarbri ehe ja puhas maitse. Enne hooaha lõppu tasub kõik rabarber limonaadiks keeta, kui kooki enam süüa ei jaksa ;)
Kas rabarberil peab pealmise koore ära koorima ?
Ei. Tuleb puhtaks pesta ja koos koortega viilutada.
Ülimsitsev ja lihtne valmistada, soovitan
Kas hakitud rabarbri peaks oanema kûlma seisma vôi vôiks hoida ka toatemperatuuril?
Mammu, jahedas on parem! (Ja vabandust viivituse pärast, viibisin pikalt reisil)
Mina kasutan rabarberisiirupi tegemiseks aurutajat. Rabarber tükkideks, aurutajasse ning hiljem lisan suhkru, kuumutan ja purkki.
Rabarberisiirup mulliveega on parim!
Tegin 2 kg barberit, 2 L vett, 2 klaasi suhkurt. Sai normull.
Aitäh, Marika, nii ilus värv!!!
Kuidas jääteed sellest teete? :)hakkan täna siirupi tegemiseks ettevalmistusi tegema. Aitäh retsepti eest!
Tere Kas ma saan õigesti aru, et suhkru lisan järgmisel päeval kui hakkan rabarberi-veesegu kuumutama? :)
Karen, täpselt nii. Suhkru lisate, kui hakkate kuumutama.
Kasutaja Margit A. jagas FBs pilti ja kommenteeris "Tegin rabarberi siirupit."
Rabarbrisiirup
Kasuta seda imeilusa värviga siirupit näiteks rabarbrimorsi tegemiseks, vahuveinikokteilide põhjana või hoopis limonaadi valmistamiseks.