50 g toasooja pehmet võid
200-225 g nisujahu (ca 3,5 dl)
0.25 tl söögisoodat
60 g suhkrut (u 0,75 dl)
1 muna
3 sl hapukoort
Täidis:150 g kuivemat/teralist kohupiima
1-2 sl suhkrut
1 sl nisujahu
1 sl hapukoort
Määrimiseks:Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme rasvaine ning seejärel soodaga segatud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.
Valmista täidis. Lisa kohupiimale suhkur, siis hapukoor, siis munavalge ja viimasena jahu. Sega hoolega, soovi korral lisa rosinaid, vanillsuhkrut, kaneeli vms.
Rulli tainas 5 mm paksuselt üsna jahusele lauale ja lõika 7-10 cm klaasiga ümmargused kettad. Aseta ketta ühele poolele kuhjaga tee- või supilusikatäis täidist, murra teine tainapool peale. Suru soovi korral poolkuu servad tugevasti kinni. Määri pealt veega segatud munakollasega.
Küpseta 220-kraadises ahjus võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit, kuni sotšnikud on pealt helepruunid.
Sotšnikud on väga maitsvad tee kõrvale.
Retsept 'Cочни' on pärit Pille Edinburghi sõbranna Galina Andrejeva käest (algselt Tšeljabinkist).
<p>Autor: tegin ära</br> Aeg: 02-08-05 11:53</br> küpsetasin need siis ära- tegin tainast topelt- tuleb plaadi täis.</br> eile tegin 3 X taina ja siis said sellised head paksud ja sõmerad sotsnikud nagu poes ja nats rohkem kui plaaditäis</p> Autor: K</br> Aeg: 02-10-05 10:01</br> mina ka proovisin. väga maitsvad olid ja mis peamine, lihtne teha ka. </br>
Ühed mu lemmikutest - lihtsad, aga väga head.
Peale seda, kui kaks aastat tagasi korra proovisin teha, pole enam kordagi poest ostnud:)</br> Taina kettad olen tavaliselt suuremad teinud (7 cm on natuke väikesed). Tavaliselt olen viimase taigna tüki suureks sotsnikuks teinud (selline piklik ja u. 20 cm pikk). Selle pisikese teen alati endale, tõeline maiuspala suure hulga kohupiimaga:)</br> Maitsete erinevaks tegemiseks olen kohupiimale peaaegu alati midagi lisanud (kaneeli, õunatükikesi jne.)</br>
Väga head sotšnikud tulevad selle retsepti järgi tehes, pealt jääb mõnusalt pehme, mitte paks ja kõva, nagu mõned poe omad. Tulevad sellised nagu ma aastate tagusest ajast mäletan kui neid poest ostsin, ühel firmal olid sellised head.
Hilja õhtul palusid lapsed, et teeksin sotshnikuid. Tegime koos. See üks väheseid asju, mida mõlemad poisid söövad. Kadus laualt minutiga!
Kiiresti ja lihtsasti valmistatavad ja väga maitsvad :)
Väga lihtne teha.
Tulemus oli väga mõnus, ent nii pisikesi sotšnikke oli veidi tüütu vormida. Ikka oleks tahtnud kõvasti rohkem kohupiimamassi vahele panna, ent kokku vormides tuli kõik välja...</br> Järgmisel korral teeks ilmselt suuremad šotsnikud, ent kõik muu võib vabalt samaks jääda - väga hea maitsega olid. </br>Ahjaa, ahjus hoiaks ka vähem aega kui 15 minutit, sest kuumas ahjus saavad need saiakesed umbes 10 minutiga just parajalt küpseks, säilitades mõnusa pehmuse.</br>
väga head olid.
Tegin ka täna esimest korda neid vaarakuid....</br>kommentaariks nii palju siis, et muidu on kõik väga hea ja retsepti kohta ei ole midagi halba öelda, aga oleks pidanud taina paksema jätma ja täidisesse vist rohkem jahu panema...</br>Kuna viimane vaarak tuli paksema kattega ja suurem, siis tundsin ikka õiget vaaraku maitset ka, aga teised jäid väiksemad ja krõbedamad(mis oli ka hea, aga mitte selle vanakooli vaaraku maitsega):)</br>
Lõpetasin just sotšnikute tegemise. Mul olude sunnil juhtus nii, et tegin eile õhtul taigna valmis ja küpsetama sain hakata alles täna hommikul...kas see võis miskit muuta, et nii kaua seisis...taignas ju küpsetuspulber sees jne? Ise kahtlustan, et taigen oleks pidanud veidi muredam olema. Muidu väga mõnusad,
Täiesti ehtsad sotšnikud, muredad ja kohupiimased. Pole vahet, kas osta poest või teha kodus.
Ülimaitsvad! Kui neid sotsnikuid esimest korda tegin siis toitude suhtes äärmiselt pirtsakas mees oli lausa pahane mu peale, et miks ma nii maitsvaid asju nii vähe tegin :)</br> Muidugi kadusid sotsnikud laualt hetkega. Mees sõi ja kommenteeris:</br> need on nii head, et ma ei saa ennem rahuliku südamega magama minna kui kõik on ära söödud :) </br>Kohe järgmine päev tegin uuesti sotsnikke - nüüd juba topeltkogusest tainast ja ikkagi kadusid sotsnikud hetkega.</br> Tõesti äärmiselt maitsvad sotsnikud - teen ma palju teen neid, ikka saab liiga vähe. Mida mina omalt poolt soovitaksin - parimate sotsnikute saamiseks ärge rullige tainast liiga õhukeseks, kettad võiksid olla suuremad kui 7 cm, kasutage toaemperatuuril seisnud pehmet võid mitte sulatatud võid (esimesel korral ma sulatasin võid aga pehme võiga said palju paremad), ennem taina rullimist võiks tainas seista külmkapis paar tundi (lihtsam rullida) ja kindlasti oleneb sotsnikute maitse suures osas sellest milline on kohupiim - mida rammusam kohupiim seda parem. Mina kasutasin Pajumäe öko talukohupiima - maitselt superhea kohupiim aga ideaalis võiks olla pisut paksem ja teralisem.</br> Kindlasti ma ei soovita tavalisi poekohupiimasid - maitselt jäävad need kõvasti alla igasugustele talukohupiimadele.</br>
Muidu olid väga maitsvad, aga miski pärast jäi kohupiim sees pisut kummine-ilmselt munavalge tõttu. Oskab keegi selle vastu nõu anda.
ei
ei
imelised! muutustest ainult nii palju, et tegin 200g kohupiimaga ja kokku tuli 10tk. suuuured, pehmed, muredad, head!
Mul tulid ka hästi välja, kuigi täidist jäi natuke puudu. Tegin pigem väiksemad saiakesed, lapsel parem süüa, sain neid 16tk (täidist jätkus 14le). Hästi rullitav tainas, küpses kenasti läbi (mul 220C ja 12min) ning lausa sulas suus. Tegin kokkuhoiu mõttes sellise eksperimendi, et panin tainasse ainult munakollase (munavalge sai täidisesse). Õnnestus:)
Tegin just ja need super head:)
Väga maitsvad said. Tainas jäi mul suhteliselt kleepuv, ent paksu-paksu jahukihiga ümbritsedes ei olnudki kõige raskem sotšnikke valmis vorpida.</br> Mul tuli kogusest 10 tavasuuruses ning üks viimane suurem ja lopergune. Tekstuurilt meeldisid väga - olid täitsa sotšnikele ainuomase taignaga, mis tihke ja pehme ning pealt nati krõbe. </br>Teen kindlasti veel, aga siis arvatavasti juba topeltkoguse ja võib olla ka nati suuremad.</br>
Väga maitsvad ja lihtne teha, kindlasti lähevad kordamisele ja siis juba poole rohkem
Oi-oi kui head! Täidisesse panin 200 g kohupiima ja sain 17 pisemat pirukat. Proovisin erinevaid maitseid, mõnele panin paar jõhvikat peale, mõni rosinatega ja mõni kaneeliga. Klassikalised maitsesid aga ikka kõige õigemini ja paremini :)
Millist kohupiima küpsetamiseks soovitate.Terel on küll pagarikohupiim,aga Prismas ja Hüper Rimis seda müüa ei ole. Tänud.:)=
Ülimaitsvad, krõbedad, kohupiimased- nagu vanaema tehtud. Lihtne valmistada. Tegin Tupperware kolmese pirukavormiga ja polnud vaja kettaid lõigata. Sain 12 tk. Ahjus oli 18+ minutit .
Mulle jäi tegemise rõõm,aga lastele meeldisid väga,kohe väga et miks ma nii vähe tegin.
Sain 10 tk. 12 minutit oleks ehk paras küpsetada. Kõik tuli kenasti välja, täidisesse aga lisan järgmisel korral sidrunimahla, et oleks rohkem iseloomu.
Elan Soomes, mis oleks siin Soomes műűgil olevatest sama hea kui Eesti kohupiim?
Tegin selle retsepti järgi :) ülimaitsvad :)
Need on väga, väga maitsvad! Ja valmivad kiirelt! Kohupiimale lisasin kaneeli, et oleks veidi teistsugune, kui poes. :D
Väga head said :-)
Lisasin täidisele mooniseemneid:
proovisin ka lõpuks, tõepoolest lapsepõlv tuli meelde
Super head tulid, tegin elu esimesed vaarakud, ning sellised nad mul siis välja tulid
Olen nyyd 4-5 x neid teinud. Kas tainas peabki selline kleepuv olema? Et siis kui rullimiseks läheb, peab veel korralikult jahu lisama?
Olen nyyd poisile neid omajagu teinud. Talle meeldib taignaga “mängida”. Kuna mul siin Norra väikelinnas eesti kohupiima pole saada, siis teen seda Skyr (150g) kohupiimaga ja seega hapukoort täidisesse ei pane. Avastasin täna, et kohe, kui olen vormi välja lõikand, tõstan nad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja vormin sotšnikud seal.Siis jäävad nad ilusad. Kasutasin väikest muna, siis ei jää täidis kummine. Kokku saan tavaliselt 9-10 sotšnikku.
Väga hea retsept - tainas seisis külmas u 20-30 min, oli kohe hästi rullitav ega kleepunud. Täidisesse panin 180 g kohupiima, jahu tunde järgi, et liiga vedel poleks. Kuna elus esimest korda tegin, ei osanud suurust kohe ette näha ja paari esimese vorpimise järel sain aru, et minu jaoks on need liiga pisikesed. Seega lõikasin klaasiga ringid ja rullid need eraldi poole suuremaks, siis sai paraja suurusega, kuigi edaspidi teeksin vb veel suuremadki. Tainas allus rulkimisele imeliselt, seega sain üsna õhukeseks rullida. Täidist jäi puudu, seega teise poole tainast tegin kodujuustu-kohupiimakreemiseguga, mõlemasse segusse lisasin ka rosinaid. Küpsetasin 220 C ja 15 minutit, kuna olid pisikesed, siis see oli paras aeg ja tulemus sai imehea - nii mahlased ja head, et u 20 tk sain, u kolmveerand kogusest kadus hetkega. Seega kui teha suuremad, tasub kindlasti topeltkogus teha.
Esimest korda tegin, imelised lihtsalt. Proovisin nii paksema kui õhema taignaga, õnnestus mõlemat moodi.
Kersti55 millega nii ilusad sakilised ääred saite? ????
Super head!
Tôesti on head sotšnikud. Lihtne ja odav. Tegin kohe topeltkoguse retsepti järgi.
Tegin 2x koguse. Sain 24 tk ☺️ nii maitsvad
Suurepärased said!
Sotšnikud e. vaarakud
Kohupiimatäidisega maitsvad rabedast hapukoore-muretainast küpsetised. Kuigi eesti keeles on nende tegelik nimi 'vaarakud', siis mina kutsun neid ikka sotšnikuteks, sest just selle nime all ma neid koolipõlves kohvikutest mäletan :)