2 dl nisujahu
1 dl speltanisu lihtjahu
100 g võid
2 sl külma vett
0.25 tl soola
Kate:1 l noori nõgeselehti
nõgeste kupatamiseks vett
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
1 dl riivitud juustu
hakitud peterselli
soola ja musta pipart
Valmista esmalt muretainapõhi. Sega kausis tavaline ja speltajahu, näpi juurde külm või. Lisa külm vesi ning suru tainapall kokku. Vooderda tainaga 24 cm pirukavorm ning pane vähemalt pooleks tunniks (sügav)külma.
Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni tainapõhi on kergelt kuldne.
Kupata nõgeselehed, kurna ja haki peenemaks.
Sega kausis lahtiklopitud munad, hakitud nõgesed, rõõsk koor, riivitud juust ja maitseained.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Pirukaretsept on inspireeritud Spiduri toidublogist (Elina köögis).
Nõgesepirukas
Muretainapõhjal kõrvenõgesepirukas.