100 g pehmet võid
1 dl suhkrut
500 g toasooja kohupiima
1-2 sl sidrunimahla
1 muna soovi korral
1 tl kvaliteetset vanilliekstrakti
0.5 dl hakitud pistaatsiapähkleid
100 g kuivatatud jõhvikaid
2 dl 35% rõõska koort
Kaunistuseks:ananasskirsse e. füüsaleid või hakitud pistaatsiapähkleid
Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbi mikserdatud kohupiim, (muna*) ja maitseained. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.
Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi nõrguma, pane soovi korral peale surutis. Hoia jahedas.
Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista nt füüsalite ja pistaatsiapähklipuruga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegin sel munadepühadel Nami-Nami imemaitsvat Pashat ja tuli tõesti väga väga hea. Asendasin pitsaatsia pähklid röstitud metsapähklitega, kuna poes ei olnud ilma soolata pitsaatsiapähkleid saada. Soovitan retsepti soojalt kõigile...igati õnnestunud pühademagustoit. mmmmmmm ;)
Tegin esimest korda elus pashat ja tulemus oli väga maitsev!
Tegin seda pashat ja ka Kristjani kuumutatud pashat. Mõlemat esimest korda elus ja mõlemad tulid välja suurepärased!!
kas keegi on proovinud kasutada külmutatud jõhvikaid või jõhvikaid suhkrus? või peavad ilmtingimata kuivatatud jõhvikad olema?
Julgelt võib kasutada ka külmutatud marju.ise tegin aprikoosidega
Turul käies suutsin meeles pidada, et jõhvikaid võtta, kuid pistaatsiad läksid sujuvalt meelest. Kodus oli röstitud kookosliistakaid, ja panin neid. Sobisid. </br>Taaskord ei suuda ma taibata, miks ma pashat vaid munadepüha ajal teen…</br>
Et nüüd kõik ausalt ära rääkida, tuleb tunnistada, et see oli minu elu esimene pasha:). Ilmselgelt mitte viimane. </br>Pashavormi mul pole, nõrutasin teda marliga vooderdatud sõelal kausi kohal. </br>Imemaitsev! Kreemine, mahlane, suussulav. Tegin pistaatsiapähklite ja rosinatega, kaunistasin virsikute, hakitud pistaatsiapähklite ja apelsinilõikudega.</br> Mandlilaastud olid ka kaunistamiseks valmis röstitud, aga ununesid. Juhtub:)
Maitse oli mõnus, aga tundus natuke võine, mina panin kuivatatud kirsse ja need paisusid nii suureks ja olid hirmus magusad.
Tahtsin uurida koguse kohta, kas see kogus siin on täpselt selle puidust pasha vormi jagu või jääb siit ka üle?
Kogus on just ühe pashavormi jaoks.
Panin suhkrut retsepti järgi kuid unustasin, et mul oli magus Saida farmi kohupiim rosinatega, seega läks liiga magusaks, aga see minu viga. </br>Minu pasha vormi jaoks oli seda liiga palju, seepärat sain veel väikese sõelatäie pashat veel.</br> Pähkliteks panin poole kogusest mandlilaaste ja poole kogusest kookoshelbeid, sobis küll. Pasha oli küll peaaegu ööpäeva jahutuskambris kuid oleks võinud veidi kuivem olla kuid samas hoidis vormi.</br> Kogu perele väga maitses, isegi üks laps kes kohupiima muidu ei söö sõi ja kiitis takka.</br>
Tegin seda ilma munata ja ei hõõrunud kohupiima ka sõelast läbi. Järgmine kord prooviksin munaga ja vist ikkagi hõõruksin sõelast läbi. Seekord oli tulemus natuke mure, tahaks kreemikamat varianti. Magusus oli täpselt paras. Ühesõnaga, väga hea, aga sipa väikeseid muudatusi järgmiseks korraks.
Päris esimest korda tehes kasutasin retsepti, pärast seda on alati juba oma täiendustega: maitseks apelsinisukaadi, sisse tooreid koduse vesihoidise jõhvikaid ja pisikesi kompotivirsikutükikesi. Kuna meil on lastega pere, teeme pashast jänese, karvadeks siis kookoshelbed ja martsipanist v suhkrumassist oleme kõrvad voolinud. Nii ka sel pühal, aitäh algretsepti eest!
<p>Proovisin ka siis järgi. Olen kaks aastat hoogu võtnud ja nüüd sis leidsin et peab ära tegema. Tegin sama retsepti järgi muidu aga sisse panin pähkli-rosina-ananassikuubiku segu. Lisaks veel terve kuhja tükeldatud marmelaadi erinevat värvi ja sai niii hea et kadus taldrikult imekiirelt. Sai selline megamõnus ja megamagus :)</p><p> tänud imelise retsepti eest!!! </p>
Mul tuli hästi kreemine ja pehme, väga mõnus ja rammus. Kasutasin Farmi 5% kohupiima.
Väga hea sai. Läheb kindlasti kordamisele.
Väga maitsev, hõrk ja kreemjas pasha.
Olin natuke mures, sest mul polnud kodus marlit ja otsustasin segu otse sõelale panna. Pasha tuli hopsti vormist välja! Päris hää
Pille, häid pühi! Tegin sinu retsepti jägi pasha. Väga maitsev. Mul oli lisaks head sukaadi ja marmelaadi.
Tere kas saaks täpsustada, milline kohupiim peab olema, kas see nn vanamoodi neljakandilises pakis või sobib ka torus?
Kohupiim peab olema ikka see kandilises pakis päris kohupiim, mitte pasta ega kreem :)
Valmistan seda juba kolmas aasta järjest ja alati saan ohtralt kiidusõnu. Lisan sisse rosinaid ja jõhvikaid pooleks ning rohkelt pähkleid. Pealt kaunistan maasikate, mustikate ja mandlilaastudega.
Nõus. Imemaitsev.
Imemaitsev pasha
Nami-Nami Pille lemmikpasha juba aastaid. Tegemist on kuumutamata pashaga, millele pistaatsiapähklid ja kuivatet jõhvikad lisavad ilusat värvi.
NB! Mida rammusam kohupiim, seda maitsvam jääb pasha.
Spetsiaalse puidust pashavormi leiate kauplusest Apelsin.