Puruvanad e. kohupiima-õunasarvekesed

Väikesed sarvesaiad kohupiima-muretainast, mille sees on peidus õunatükk. Puruvanad maitsevad hästi mitu päeva.

Kogus
24 sarvesaia
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid (nt Saaremaa 82%)

150 g suhkrut

0.5 tl soola

250 g nisujahu (u 4 dl)

250 g maitsestamata kohupiima

Sisse:

kooritud ja sektoriteks lõigatud õunu

Peale:

muna

pärlsuhkrut

Valmistamine

Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Jaga tainas kaheks osaks ja rulli kumbki tainas kergelt jahusel laual ümmarguseks. Lõika 12 sektoriks.

Aseta iga sektori laiemasse otsa õunalõik ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku. Tõsta ahjuplaadile. Määri pealt munaga, soovi korral puista peale veidi pärlsuhkrut. 

Küpseta 200kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 20 minutit).

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova. 

LISA KOMMENTAAR

marit
postitatud 15.01.2008 17:05

hästi head, mulle vägaväga meeldivad, tegin just ja mul tulid väikesed saiakesed, n-ö üheampsused, kaks ja pool plaadi täit tuli neid lausa, soovitan soojalt, hea kaasa võtta

mmann .
postitatud 18.08.2008 11:50

proovin :)

Mel
postitatud 17.09.2009 19:58

Väga-väga maitsvad. Minu raputaks veidi suhkrut-kaneeli õuntele, kuna valisin hapud õunad.

zoozi
postitatud 11.10.2009 23:49

Hästi mõnusad!

Karolin
postitatud 23.10.2011 10:13

Need on küll ühed hästi maitsvad ja lihtsad ampsukesed, maitsesid kõigile pereliimetele ka, igaüks kes lauast mööda käis, ikka ja jälle haaras ühe smile :)

Maria
postitatud 22.11.2012 23:39

Nämma! Kuna või on nii kalliks läinud, kasutasin margariini ning tahan hoiatada - kui või asemel on margariin siis vajab taigen märksa rohkem jahu. Väga maitsvad snäkid ning kiire ja lihtne teha!

Katariina
postitatud 16.10.2016 19:02

võimatu rullida seda grammi pealt retsepti järgi tehtud tainast :( kasutasin rullimisel ka jahu veidi. Tainas laua küljes totaalselt kinni, õunatükki tainakolmnurga sisse keerutades pudises tainas selle ümbert lihtsalt laiali, kogu kupatus rändas prügisse :( väga õnnetu ja ei küpseta tükk aega midagi. Kas siin on mingid poolproffide iseenesestmõistetavad põhitõed, millest ma ei teadnud või mida ma siis valesti tegin?

Marika Som
postitatud 16.10.2016 19:16

Minu lemmikud.

tublike
postitatud 17.10.2016 10:37

Idee iseenesest väga äge ja lihtne teha, ei mingit mässamist, aga minu jaoks tulid liiga magusad. Teinekord peab lihtsalt vähem suhkrut lisama.

Merike Tammet
postitatud 25.11.2016 14:55

Olen teinud, lihtne ja maitsev :)

Ulle Vaher
postitatud 25.11.2016 23:43

u 20 aastat meie pere lemmikud õunaajal

Pille
postitatud 06.04.2017 22:05

Lastele need kohupiima-muretainast pirukad väga meeldivad, alati suur hitt!

Kaare
postitatud 07.04.2017 12:42

Lihtne teha, väga maitsvad ja näevad kenad välja! Hea näiteks külakostiks kaasa võtta.

Vaike-Renate Jallai
postitatud 07.04.2017 15:29

Olen neid teinud juba nõuka ajal, praegu teen lihapirukaid selle retsepi järgi - ilma suhkruta.

Imbi Roots
postitatud 13.10.2017 13:08

Olen neid juba aastaid teinud- minu ja pere lemmikud!

Ave Leppik
postitatud 22.09.2019 18:30

Tõeline nauding :)

Kerly Heero
postitatud 23.09.2019 12:35

Proovisime ja väga maitsvad ning lihtsad teha. Kõik puruvanad pistsime kohe nahka, järgmiseks päevaks ei jäänud midagi.

Ave Täks
postitatud 25.09.2022 09:16

Küpsetan neid igal sügisel :)