Rabarbri-maasikasorbett

Kõige lihtsam on seda sorbetti valmistada jäätisemasinas. Kui kasutad punasekoorelisi peenemaid rabarbrivarsi, saad eriti kauni jumega desserdi.

Kogus
u 1 kg
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g punasekoorelist rabarbrit

4 dl vett

2 dl suhkrut (ca 170 g)

400 g maasikaid

Valmistamine

Pese rabarbrivarred ning lõika tükkideks. Pane koos vee ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Keeda 5-7 minutit, kuni rabarber pn pehme. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Puhasta maasikad ja püreesta. Sega rabarbisegu hulka. 

Pane segu tunniks ajaks külmkappi, et see täielikult jahtuks. Seejärel töötle jäätisemasinas vastavalt masina instruktsioonidele sorbetiks.

Kui Sul jäätisemasinat ei ole, siis pane segu kaanega karpi ning sellega sügavkülma. Sega kahvliga iga tunni aja tagant, kuni segu on ühtlaselt jäätunud.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.05.2016 22:04

Väga maitsev. Tegin jäätisemasinaga ja panin pulgajäätise vormidesse.