Hõrgud vastlakuklid

Selle retsepti järgi tulevad tõeliselt hõrgud ja pehmed vastlakuklid.
NB! Tainas ise on väga vähese suhkruga, tasakaalustamaks magusat vahukoorekreemi. Kui soovid, võid suhkrukogust pärmitaina sees suurendada.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
u 30 kuklit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kuklid:

5 dl leiget piima

50 g pärmi

1 tl soola

200 g sulatatud võid

2 muna

800 g nisujahu (umbes)

1 tl peenestatud kardemoni (MEIRA oma on parim)

3 sl suhkrut

Täidis:

vahustatud 35% rõõska koort

suhkrut

vanillisuhkrut või pohlamoosi

Valmistamine

Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.

Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.

Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.

Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.

Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.

Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale. Vahelduseks proovi vahukoore hulka segada nt pohlamoosi.

LISA KOMMENTAAR

Repi
postitatud 05.02.2008 11:01

Tõesti väga maitsvad kuklid. Mul ei olnud kodus kardemoni, panin selle asemel siis pisut vaniljesuhkrut taignasse, väga hea maitse andis. Soovitan kõigile: küpsetage vastlakuklid ise, poesmüüdavatega ei saa võrreldagi (eriti tähtis on muidugi vahukoor, see tõeline)!

monika
postitatud 16.02.2008 13:05

viimasepeal kuklid-tegein selle retsepti järgi,kõik kiitsid ja sõid-mõnele panin vel vaarika toormoosi sisse...tehke ise ja te ei kahetse põrmugi.....

vandiste
postitatud 03.12.2008 15:56

Jumalikud! Ma pole siiani nii kohevaid, õhulisi, suus sulavaid kukleid teinud.

Margot
postitatud 14.02.2009 16:17

Kui palju kardemoni panema peab ?

Margot
postitatud 15.02.2009 11:57

Sain teada :D

Mattias
postitatud 24.02.2009 11:41

Väga väga head kuklid tulid. Aitäh!

Jah
postitatud 25.02.2009 08:41

mina tegin ka täna esimest korda. kusjuures panin värskelt sulatatud võid, ja pintseldasin külma munaga. taigen kerkis küll väga hästi. kuklid kah täitsa head, kuigi välimus ei ole ehk nii ideaalne nagu poes aga tuhksuhkur peidab vead:) igal juhul teen teine kordki.

Eetheli
postitatud 25.02.2009 12:16

no nii kohevad ja mõnusad tulid :) Vahukoore ja muu hea panen homme vahele... täna paljas kukkel tundub, et oleks võinud magusam olla.... :P

Veronika
postitatud 25.02.2009 14:04

Tegin ise ka vastlakukleid nami-namis oleva retsepti järgi. Jahu läks isegi vähem, kui see retseptis ettenähtud 800 g, tainas kerkis väga ilusti ning kuklid tulid hästi kohevad ja pehmed. Täna sõin hommikul veel töölgi kaks kuklit ära ning ei olnud koorik kõva ega midagi. Ise kasutasin ka Sunnuntai jahu ning taina valmistamisel järgisin igati retsepti.

kodukanake
postitatud 25.02.2009 17:33

Mul jäi tainas kuni lõpuni natuke näppude külge kinni, aga kukleid veeretada sai sellele vaatamata. Vastlaõhtul on kuklid head vahukoorega, järgmisel päeval juustu ja vorstiga :).

Mardikas
postitatud 19.03.2009 22:24

tulid väga head välja.

Helen
postitatud 20.03.2009 09:36

Minu esimesed vastlakuklid :)) Ja uskumatult head tulid välja :) Selle retsepti järgi jäid tõeliselt kohevad, õhulised ja suussulavad kuklid.

Ave Treier
postitatud 15.02.2010 17:03

See on väga hea retsept, teen ise samuti juba aastaid selle järgi kukleid!!!

Kaua
postitatud 16.02.2010 07:40

Ma tegin ka. Just praegu said valmis! :) On head küll! ;)

Kristel Järva
postitatud 16.02.2010 09:49

Küpsetasin ka neid vastlakukleid täna hommikul. Tegin taigna eile õhtul valmis, hoidsin üleöö külmikus ja siis kell 5 hommikul vormisin kuklid plaadile kerkima. Tulemus oli hõrk (nagu retsepti nimi lubab)

hexy
postitatud 16.02.2010 17:43

Mina olen alati olnud pärmitaignaga vaenujalal. Seekordne üritus läks põhimõtteliselt korda, aga arenguruumi on.

Lorelai
postitatud 16.02.2010 18:06

Lõpuks ometi üks pärmitainas, mis õnnestub. Natuke magusam oleks võinud olla, aga tekstuur suuurepärane!

Berit
postitatud 16.02.2010 19:23

Maitselt seni parimad kuklid, kuid miskipärast ei kerkinud taigen pärast kukliteks vormimist üldse mitte nii kohevaks nagu oleks tahtnud (ehkki 2 eelnevat kergitust olid lootustandvad). Kas võis asi selles olla, et lisasin enne vormimist juurde veel jahu või sõtkusin pisut?

Reelika
postitatud 16.02.2010 19:44

minagi tegin neid kukleid ja tulid superhead! :)

Piret
postitatud 17.02.2010 10:48

Minu maitse järgi oleks võinud ka taigen pisut magusam olla. Aga mul oli hoopis see häda, et vormimise jaoks jäi taigen liiga vedel. Pidin enne pallikeste vormimist jahu juurde panema. Laua peal üldse ei kannatanud keerutada. Kahe peo vahel aga küll. Aga kuklid ise jäid tõesti sellised mõnusad õhulised.

zoozi
postitatud 17.02.2010 00:07

Väga maitsvad kuklid tulid selle retsepti järgi.

Kati
postitatud 17.02.2010 11:55

Minu jaoks oli tainas suhkurt vähe, muidu head:)

juhanharm
postitatud 18.02.2010 16:17

Tegin Nami-Nami retsepti järgi vastlakukleid ja väga head said :) Aitähh hea retsepti eest.

Helena
postitatud 02.03.2010 10:11

Kuklid olid natuke kardemonised ning õhulised ja suussulavad. Kindlasti kasutan seda retsepti ka edaspidi, sest miks peaks nii häid maiuseid vaid korra aastas sööma.

Karolin
postitatud 06.03.2011 20:25

Proovisin ka täna esimest korda ise vastlakukleid teha, tegin pool selle retsepti kogusest, ent lugedes eelnevaid kommentaare, panin rohkem suhkrut sest mulle maitsevad ka magusamad rohkem. Tulemus oli super! Tegin erinevaid variatsioone - osad ainult vahukoore või kohupiimakreemiga, osad nende kahe seguga, osad moosidega ja mõned ilma. Tõsiselt mõnusad ja hõrgud! :)

Liska
postitatud 07.03.2011 19:42

Minu omad tulid just ahjust ja üli head on! KINDLASTI soovitan suhtrut juurde panna. Lugesin siit soovitusi, kuid ei teadnud kui magusaarmastajad kommenteerijad on. Endale väga magus ei meeldi, kuid selle retsepti järgi tuleb üsna neutraalne kukkel. ja minugi meelest võiks suhkrut rohkem olla. Aitäh super retsepti eest, elu esimesed kuklid tulid super head, kõik kerkis nagu pidi ja tõesti on õhulised :) !!

Liis
postitatud 08.03.2011 16:16

Tõesti väga maitsvad tulid välja. Olen teinud ühe teise retsepti järgi, siis on tulnud sellised kuivad aga need tulid väga pehmed ja mõnusad. Minul tuli kokku 40 kuklit. Suhkrut panin 8 sl ja tundus paras.

murel
postitatud 08.03.2011 22:53

Tõeliselt maitsvad, pehmed, õhulised. Ideaalsed vastlakuklid :) Suhkrut lisaks järgmine kord veidi rohkem, aga muidu väga head.

MaP
postitatud 08.03.2011 23:16

Kõige paremad vastlakuklid mida ma eales saanud olen (lisasin ise suhkrut juurde), poe omadega ei saa võrreldagi. Selle taigna järgi proovin kindlasti teha ka kaneelirulle ja moonirulle ning siis saab teada kui rullitav see taigen on. Aga tõesti PARIMAD KUKLID!!

Hexy
postitatud 10.03.2011 11:09

Sellel aastal tulid need kuklid mul küll igati head välja(vahele panin kirsimoosi), kasutasin täpselt retseptis antud koguseid ja sõtkusin kaua. Kerkisid ilusti, vormida oli väga lihtne, ainult jah, veidi rohkem suhkrut taignasse.

kevadlilleke7
postitatud 11.03.2011 19:59

Selle retsepti järgi saab kukleid leivaküpsetusmasinaga teha!:) Proovisin järele:) Kõik ained sisse- vedeliku alla ja kuivained peale, värske pärmi asemel pakk kuivpärmi (12g) ja AINULT taignasõtkumisprogramm peale. Mul on Kenwood 450 ja selle järgi on programm 10. 90 minutit ja taigen segatud, sõtkutud, kerkinud, siis käsitsi kuklid vormida ja ahjus küpsetada. Lust ja lillepidu!:) ah jaa...suhkrut panin 5 spl aga sedagi on vähe...mees paneb kuklile praegu vorsti sinepiga koos peale:)

Isetegija
postitatud 20.02.2012 21:49

Tegin mina siis oma kuklid valmis. Ei tulnud just kõige paremini välja. Seega tahaksin teada, mis valesti tegin. Pean ausalt tunnistama, et minule 800g jahust ei piisanud, tainas oli 800g jahuga alles selline vedelapoolsem ja käte küljes täiesti kinni. Panin siis 200 g jahu lisaks(kokku siis 1 kg) ja oli nii nagu vaja. Lõi kausi küljest lahti ja käte küljest ka. Lasin korralikult kerkida jne. Kui küpsetama hakkasin, siis küpsesid praguliseks ja mulle tundus ka, et pärmi maitset oli ehk liiga palju tunda, suhkrut oleks võinud ka rohkem olla :) Äkki oskate ka öelda, et kas see on okei, kui nad pärast jahtumist on väga kõva koorikuga?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 20.02.2012 22:52

Vastuseks Isetegijale - 200 g lisajahu oli kohe kindlasti liiast. Tainas peabki olema pehme - siis tulevad ka pehmed ja mõnusad kuklid. Lusikatäis-paar oleks võinud veel lisada (ja sedagi pigem vormimise faasis), aga see hilisem praguliseks küpsemine on kõik põhjustatud lisajahust. Pärmi võib vähem panna, kuigi siis võtab kerkimine kauem aega. Suhkru kohta olen märkuse sissejuhatuses teinud - minule sellest 3 sl (napp pool detsiliitrit) täitsa piisab, sest vahukoores on ka suhkrut. Aga suured magusasõbrad võivad juurde panna. Foorumis hiljuti just keegi kurtis, et üle 3 sl oleks kindlasti liiast olnud :) Kas lasid jahtuda rätiku all? Kui jah - ja ikka olid pärast kõvad - siis on süüdlaseks jälle see liigne jahu. (lihtsalt täpsustuseks, et 800 g jahu on umbes 1,3 liitrit; sina lisasid 3,3 dl rohkem).

Reti K. @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:13

Eelmisel aastal tegin sama retsepti järgi, ainult suhkru kogust panin topelt. Väga-väga head kuklid tulevad!

Jaanika J. @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:13

Tegin sel aastal neid ja väga maitsvad, isegi mees kiitis :P

Liili L. @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:14

Ma just eile tegin selle retsepti järgi. Väga head kuklid tulid.

Barbi V @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:15

Eile proovisin, tõeliselt head tulid!

Riina H. @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:15

minul just küpsevad ahjus...esimesed tulid välja ja kohe oli kukklit vaja maitsta...super...minu lemmik..kindel,et seda retsepti kasutan ka teinegi kord

kairi
postitatud 19.02.2012 16:39

Mina eile tegin neid vastlakukleid ja tulid ilusasti valja. Vaga maitsvad.

Karmen
postitatud 21.02.2012 12:43

Mina tegin kuklid eelmisel õhtul ja siis tundusid nad pehmed, lõhnasid hästi. Õhtul ma neid ei proovinud. Hommikul vahustasin koore, et neid sööma hakata, aga selleks ajaks oli kukkel üsna kõvaks ja kuivaks muutnud :(

mina
postitatud 21.02.2012 15:31

mmmm,nämm... taigen oli hästi tsipa vedel,st kuklid valgusid veidi laiali kerkides aga kerkisid hästi ja maitsevad ülihästi!Aitäh!

Kuidas
postitatud 22.02.2012 11:28

Väga tipp-topp retsept! Olgu ka siinkohal öeldud, et nende tegemine võttis aega kaks aastat :) 2010 juba vaatasin seda retsepti aga teha ei olnud jaksu :) MIna jagasin oma juhud nii et pool kogusest oli täistera nisujahu ja suhkrut sai 6spl. Väga hõrgud ja maitsvad ja veel täna on nad pehmed ja mõnusad , ning sobivad nii juustu kui vorstiga, nammi nammi :)

Kristel
postitatud 21.02.2012 21:07

Fantastiline retsept! Võin julgelt väita, et see oli minu elu esimene õnnestunud pärmitaigen. Kerkis nii esimeses faasis hästi kui ka teises. Ja kausi küljest lõi ilusti lahti (tegin küll pool kogust.. võib-olla oli seetõttu lihtsam) ja kuklid maitsevad ideaalselt. Isegi mees, kes muidu iseküpsetatud kuklitesse suure skepsisega suhtus (sest poe omad jäävad ikka mõnusad pehmed), ütles, et need on tema elu parimad kuklid. Sisse sutsasin ka tilga pohlamoosi, mille eile külmutatud marjadest ekstra vastlakuklite tarbeks keetsin. Olen ääretult tänulik selle retsepti eest!

Gretithy
postitatud 22.02.2012 12:56

Ei ole Inglismaal elades neli aastat vastlakukleid söönud, seega otsustasin esmakordselt ise Nami-Nami retsepti kasutades seda teha. Parimad ja õhuliseimad kuklid, mis ma iial söönud olen! smile

Triin
postitatud 22.02.2012 13:34

Parimad vastlakuklid, mida elus teinud olen. Lõpuks ometi on keegi võtnud vaevaks/tulnud ka selle peale, et kirjeldada, kuidas saada täiuslikult ümarat kuklit. Lihtne nipp, aga mina selle peale enne tulnud ei ole. Suur tänu!

nuusel
postitatud 08.02.2013 12:48

Tegime koos 7 aastase pojaga. Väga head tulid. Suhkurt panime rohkem sisse.

kristi
postitatud 08.02.2013 14:10

kas selle taina saab ka eelmine päev valmis teha???

Liina
postitatud 09.02.2013 11:49

Kui kaua see kergitamine aega võtab?

mina_ise
postitatud 10.02.2013 13:51

To Kristi: tainast ei ole mõtet eelmine päev valmis teha, sest siis kerkib tainas üle ja pärmiseentest sul enam kasu ei ole (saad alkoholisisaldusega taina, mis ei ole just kõige maitsvam). To Liina: kerkimine sõltub täiesti kohast, kus tainast kergitada - sooja ahju/pliidi juures läheb kiiremini kui lihtsalt toasoojas. Kui ise pärmitainast teen, siis lisan koostisosadest või viimasena - ilusti lööb taina lahti nii kausi kui käe küljest :) Väga maitsvad kuklid tulevad!

Annika
postitatud 10.02.2013 16:18

Hakkasin rootsi Baka ajakirja järgi vastlakukleid tegema, aga retsept valmistas pettumuse - polnud sönagagi mainitud kuidas taignast ilusid siledaid kukleid vormida. Mötlesin, et kyllap nami-nami on pöhjalikum, ja näed, siit leidsin juba esimesest retseptist ilusa kirjelduse ja nyyd kuklid juba kerkivad - SUUR TÄNU alati töökindlate ja pöhjalike retseptide eest!!! Ja pikka liugu, ylehomme ju vastlapäev! :)

Annika
postitatud 10.02.2013 22:13

Mina ka kiidaks. Olen varem ka proovinud vastlakukleid teha, aga tulemused on väga kesised olnud. Mõtlesin see aasta üldse mitte teha, aga otsustasin siiski riskida, laps alles väike ja ei oska arvustada, paras paar aastat kätte harjutada. Selle retseptiga annan harjutamatagi meistri mõõdu välja. Suur aitäh!

kurb
postitatud 11.02.2013 20:16

kõik sai grammipealt mõõdetud, tehtud... küll kerkis hästi, aga lõppkokkuvõttes valasin veidi tainast muffinivormidesse ja ülejäänud keeksivormi. TÄIESTI vedel tainas.... Nüüd läks ahju see pärmikeeks... homme on vastlapäev, aga mul ei ole kukleid :(((

kurvale
postitatud 11.02.2013 20:52

Jahule on ju sulgudesse järgi kirjutatud umbes- sellest ka su pärmikeeks.

kurb
postitatud 11.02.2013 21:32

jah, samas kõik eelnevad kommentaarid on öelnud, et pigem vähem ja üks eelnev kommenteerija sai peaaegu sõimata kui tainas vedel jäi ja 200g juurde pani :S Tegin muide peaaegu sama retsepti järgi (800g jahu, 50g pärmi, 5 dl piima + sool, suhkur) eelmisel nädalal kapsapirukat ja väga ilus tainas tuli. kahtlustan, et see muna rikkus asja ära. Proovin lähiajal uuesti ja sedakorda ilma munata :) Aga maitse on pärmikeeksil küll hea :)

tiina
postitatud 12.02.2013 11:04

mina tegin ka kõik retsepti järgi aga tainas jäi kõik see aeg koledasti näppude külge kinni :S lisasin siis niikaua jahu kuni enam kinni ei jäänud ( u 100 gr veel), siis aga oli tainas selline kuiv ja tuhm :S siis panin veel piima hulka ja tuli jälle siuke kleepuv möga. igatahes rullisin kuidagi peopeal suure jahuga plönnid aga tulid täitsa enam vähem ok kuklid. aga see plögamajandus käis küll ajudele . mulle tuli vist meelde miks ma pärmitagnaga sinasõber pole. :D

Liina
postitatud 12.02.2013 11:15

Kõigil, kellel taigen nii vedel jääb, soovitan ülekontrollida oma mõõteriistad. Sageli näitavad müügil olevad detsiliitri mõõdikud aiateibaid. Aga piima võib ka kaaluda, sest tihedus on praktiliselt ~1(1,03)g/l ehk siis kaaluda lihtsalt 500(485)g piima. Edukat küpsetamis, sest kuklid tulevad tõesti hõrgud.

miina
postitatud 12.02.2013 11:37

Minul jäi ka tainas liiga vedel, panin päris palju jahu juurde, siis sai normaalne.

taina paksus ja käte küljest lahtilöömine
postitatud 12.02.2013 11:56

oleneb suuresti ka jahust, täpsemalt liimaine sisaldusest, see võib olla vägagi erinev. nii,et asi käib ikkagi natuke ka tunde järgi, katstage!

Pille
postitatud 12.02.2013 15:08

Tegin meie pere tänavused kuklid jälle selle retsepti järgi. Tainas oli täiesti perfektse konsistentsiga, kergelt jahusel laual sai kuklid kenasti ümmarguseks rullida. Panin täpselt 800 g (u 1,3 liitrit) nisujahu (Veski-Mati kollase-oranžikirju pakk, tüüp 550) ja 2 suurt muna. Kerkisid kenasti ümmarguseks, tulemuseks pehmed kuklid. Nõus, et liimaine sisaldusest oleneb palju, aga kui kasutada tavalist kõrgema sordi nisujahu, siis heal juhul võib lisada juurde supilusikatäie või kaks jahu, aga kohe kindlasti mitte 200 g jahu - siis on tulemuseks ju kivikõvad kuiklid. Enne lisajahu lisamist proovige tainast veidikene kauem sõtkuda (seda siis peale eelkergitamist ja teiste komponentide lisamist), ärge kohe midagi juurde lisama hakake!

Pille
postitatud 12.02.2013 15:11

KURB - ma olin enne tänast kuklitegu Su kommentaari lugenud ja jälgisin hoolega taina tekstuuri. Heal juhul oleks saanud valada seda eelkergitatavat tainast (seda hapukoorelaadset), aga kohe kindlasti mitte valmistainast, kuhu ülejäänud jahu lisatud oli. See oli täiesti tavaline korralik pärmitainas. Ma kahtlustan ikka mõõtmis- või kaalumisviga Sinu puhul - äkki panid kogemata 800 ml jahu (see on vaid 480 grammi) ja mitte 800 g (1,3 liitrit)?

endla
postitatud 12.02.2013 15:20

Tõepoolest väga õnnestunud tegu.Arvan kellel see ei õnnestunud siis proovige uuesti kõrgema sordi nt.kalevi nisujahuga. N'endest odavamatest jahudest ei tule pärmitaigen välja - omal nahal kogetud

?
postitatud 12.02.2013 15:58

Kui kaua peab kestma toatemperatuuril eelkergitus ja kui kaua peab hiljem veel kerkima ja kas vahepeal peab alla ka sõtkuma?

Inx
postitatud 12.02.2013 17:42

Eelkergitust teen ahjus 30 C juures, 30 min. Hiljem kerkib 1 tund, vahpeal enam alla ei sõtku.

Pille
postitatud 12.02.2013 17:48

Vastuseks küsimärgile. Eelkergitust teed seni, kuni taina pinnale tekivad väikesed mulliaugud. Kui kaua see võtab, oleneb Su kergitusruumi temperatuurist. Inxil 30 minutit, veidi jahedamas köögis võib see võtta ka tunni. Põhiline on see, et temperatuur on ühtlane ja pigem soojapoolne ja et tuuletõmbust pole. Pärast umbes tunnike ja tõesti siis uuesti enam alla sõtkuda pole vaja, murran lihtsalt tainast pallikesi ja veeretan need kukliteks.

Pia
postitatud 12.02.2013 18:12

Kuklid ei tulnud just väga kohevad ja õhulised. Pmst nagu tavaline sai. Mis mul valesti läks? Äkki liiga palju jahu?

kaire
postitatud 12.02.2013 18:19

eelmisel aastal sai selle retspepti järgi tehtud, väga head tulid. ja hetkel kohe lähevad ahju...siinjuures on minu meelest ülitähtis saiad kenaks veeretada nagu retsepti seletuses ka kirjas, see annab saia väilmuse ilusa kuju

Iff
postitatud 12.02.2013 18:34

mina panin kardemoni asemel natuke muskaati, tuli ka hea. :) olid kohevad ja maitsvad aga mitte just kõige ümmargusemad. Eks järgmine kord proovin uuesti.

AO
postitatud 12.02.2013 20:38

Just lõpetasin kuklite tegemise ja söömise :) Suurepärane retsept! Kogused panin muidu täpselt retsepti järgi, vaid suhkrut rohkem ;) Tainas tuli mõnusalt pehme ja kui võis ka tunduda, et kuklite vormimiseks liiga pehme, siis tegelikult oli täpselt paras. Kiire, lihtne, suurepärane! Aitäh, Pille :)

Liivi
postitatud 12.02.2013 21:53

Miks pärmitaignasse muna pannakse? Olen kunagi kusagilt kuulnud, et muna pidi pärmitaigna kõvaks tegema, st pärmitaignast küpsetised. Kas see on vale? Pole kunagi julgenud neid munaga retsepte proovida, eelarvamused.... :-)

M
postitatud 12.02.2013 22:26

Tegin täna, väga head! Suhkrut panin 9 spl ehk kolm korda rohkem ning küpsetasin 220 kraadi juures 10-12 minutit. Soovijatele panin vahukoore alla ka supilusikatäie pohlamoosi, imehea!

Hexy
postitatud 13.02.2013 13:01

Mul selle aasta tainas jäi ka tiba liiga vedel, raske oli kukleid vormida. Järgmiseks aastaks panen kõrvataha, et pärmitaigna jaoks vaja võimalikult kõrgekvaliteetset jahu. Sukrut lisaks 7 lusikatäit.

Muhv
postitatud 04.04.2013 14:06

Parim taigna retsept üldse. Teen kaneelirulle selle järgi ja paisuvad suureks nagu poe omad :D

Kristi
postitatud 30.12.2013 14:29

Kui sama retsepti järgi teha soolased kuklid ja nisujahu asemel kasutada mitmiviljajahusegu ja suhrut panna ainult 1 tl? Kas kerkivad sama hästi ja on hästi vormitavad?

N
postitatud 24.02.2014 18:03

Tegin esimest korda vastlakukleid. Retsept on väga põhjalik, tänan. Kahjuks mu kuklid tulid maitsetud, lihtsalt selline tuim sai :( Järgmine kord panen rohkem suhkrut:) Õnneks tuhksuhkur päästis ka ja vahukoore tegin samuti üsna magusa, aga sai oli tuim.

Liina
postitatud 25.02.2014 14:22

Mitu kuklit sellest retseptist tuleb?

Prooviks ka :)
postitatud 02.03.2014 22:03

Kuna ma suudan tihti koogid untsu keerata, siis kysin: millist pärmi kasutate, milline jahu on kõige parem ja milline või kõige parem nende kuklikeste jaoks? Aitäh!

cnn
postitatud 03.03.2014 19:58

Imelised ja hõrgud kuklid. Kardemonised vastlakuklid vaarika toormoosi ja vahukoorega. Kõlab juba hästi, eks. Tegin pool kogust ja söödi kõik hoobiga ära. Seda pärmitainast kasutan ka edaspidi teiste küpsetiste juures. Aitäh!

Mari
postitatud 04.03.2014 07:50

Retsepti päies kirjas, et 30 kuklit antud retseptist! Arvan samamoodi, et need kellel taigen vedel on segi ajanud grammid ja detsiliitrid. See on super taigen!

Henno
postitatud 04.03.2014 16:09

võtsin pool igast asjast ja kui tegema hakkasin sain 22kuklit

Elis
postitatud 04.03.2014 16:56

Tõesti super head kuklid tulid välja. Tegin poole kogusest, jahu kogus ja kõik klapib. Kiidan retsepti!! Aitäh!

Enx
postitatud 04.03.2014 20:34

Väga nämmid, aga ise liiga algaja ja ei oska nii ilusaid siledaid palle voolida. :)

Kadre
postitatud 04.03.2014 21:38

Ülimaitsvad ja kohevad vastlakuklid! Kardemoni asemel panin muskaatpähklit. Kindlasti kasutan seda retsepti ka teiste saiakeste tegemisel.

Liis
postitatud 24.06.2014 19:08

Tegin vastlapäevax ja super head olid, tänan!

Kohvikas
postitatud 12.02.2015 19:57

Minu iga-aastane traditsioon on teha just selle retsepti järgi vastlakukleid. Ja mis seal salata, seda retsepti kasutan ma üleüldse kõikide piruka-kukli taignate aluseks. Mulle ei istu kohalikus stiilis kuklid (Taani stiilis vastlakuklid)

Homme hakkan taas kukeldama!

Karin
postitatud 17.02.2015 13:21

Oh! Imemaitsvad ja tõesti hõrgud ;) Pere kiidab taevani. Kasutan seda retsepti nüüd iga piruka aluseks :) Suured tänud!

Hei
postitatud 17.02.2015 17:13

Sain just valmis kuklid :) Tulid väga mõnusad ja pehmed, mõni tuli nati liiga suur, kokku 25tk. Ja minul oli küll käte vahel palju parem voolida, kui laua peal. Käte vahel tulid palju siledamad. Algul jätsin pärmi suhkru sisse rohkem kui 30 minutiks sulama ja kartsin, et äkki pärast tainas ei kerkigi, et äkki sai pärmile liiga elu sisse löödud alguses :D Aga õnneks ikka kerkis ilusti. Lasin ahju kõrval 1h kerkida.

Älis
postitatud 17.02.2015 19:23

Kõige paremad kuklid, kuigi jahu läks minul veidi rohkem.

Montsu
postitatud 17.02.2015 20:48

löpuks ometi selle retsepti järgi önnestusid esimest korda! Muidu on alati nii kövas kuklid tulnud aga need sulasid suus ja olid öhulised. Retsepti jälgisin grammilt! Tuli möte kasutada seda retsepti ka burksi saiade tegemisel aga yldse ilma suhkruta :)

Liisu
postitatud 17.02.2015 21:55

Panin topeltkoguse suhkurt. Maitse tuli hea kuigi kardemoni paneksin topeltkoguse kuna ma lihtsalt seda niiväga armastan.

Aga kuidagi kõvad jäid :( Võibolla oli asi selles, et poes oli pressitud pärm otsas ja kasutasin kuivpärmi ja sellega seoses läks midagi valesti. Või siis selles, et tainas jäi alguses ka liiga vedel ja pidin samuti jahu lisama. Mitte küll 200 grammi nagu üks eelnev kommentaator aga ka ikka kenakese koguse, et näppude küljest lahti lööks. Aga seda jahukogust ei lisanud kohe vaid alles lõpus ja siis vahepeal lasin veel kerkida.

Või siis on asi selles, et meil on kodus üsna jahe temperatuur ja polnud head sooja kohta kuhu tainas kerkima panna :D

Üritasin küll räti all kamina läheduses hoida ja regulaarselt kausil külge keerata aga no ega see vist pole ideaalne taignale?

Aga hoolimata kõvadusest oli maitse hea ja lapsed kiitsid kooliomadest paremaks :)

Pille
posted on 13.01.2016 14:08

Liisu, pärmitainas tahab ühtlaselt sooja temperatuuri ja ei kannata tuuletõmbust. Ma kardan, et selle jaheda ruumi ja kamina ees pööritamise ja jahu lisamisega ei olnud kuklitel isegi võimalust pehmeks ja kohevaks kerkida :(

Angela
postitatud 13.01.2016 13:38

Kui mitu kuklit umbkaudu sellest kogusest tuleb?

Pille
posted on 13.01.2016 14:04

Angela, kohe retsepti sissejuhatuse all on ju väljatulek kenasti kirjas!!

Marika
postitatud 13.01.2016 14:32

Kunagi Eesti Naises oli soovitus lisada taignasse 1 pakk kohupiima. Olen kohupiimaga kukleid teinud juba 15 aastat järjest ja julgen soovitada: proovige kindlasti, väga head muredad jäävad. Mis ülejäävad, panen sügavkülma , hea võtta hommikukohvi kõrvale (juustuviil vahele ja mikros soojaks).

Kadri Sinijärv
postitatud 14.01.2016 09:17

Nami-nami kuklitest paremaid pole ilmas olemas!

Algaja
postitatud 20.01.2016 20:06

Milline pärm?

Pille
posted on 20.01.2016 21:06

Värske presspärm. Kui on poes 42 g pakid, siis võid ka seda kasutada, ei pea selle 8 g pärast pärmi juurde ostma. Kui eelistad kasutada kuivpärmi, siis seda läheb 2 pakikest ja see tuleb segada jahu hulka.

KailiA
postitatud 24.01.2016 22:45

Asendasin taignas piima riisipiimaga ja või kookosrasvaga.

Nii nagu räägitud, siis ka mina lisasin juba kommentaaride põhjal rohkem suhkrut, kuna armastan magusat, aga mulle jäi ka 5 spl väheks :). Vb oleks 7 paras olnud. Tainas kerkis väga ilusti. Hoidsin teda kõikvõimalike temperatuurimuutuste eest, aga minu jaoks jäi ikka liiga nätske.Käed olid taignaga koos ja esimesed pätsikesed tulid nii nagu juhtus. Veeretasin neid väga vähese jahu sees. Teise pannitäiega olin juba julgem ja veeretasin pisut rohkema jahu sees. Kuklid tulid ilusad ja enam ei haakinud nad ennast nii minu näppude külge.

Küpsetasin gaasiahjuga, mis küpsetab ainult alt. Esimene pannitäis kukleid ei küpsenud seest korralikult ära ja põhi oli kõva, kuigi maitse oli hea :). Teise pannitäie jaoks võtsin kuumust ahjul maha ja küpsetasin kauem kui 15 minutit. Tulemus oli parem. Kolmas pannitäis oli juba täitsa ok, sest võtsin ahjul kuumust maha ja küpsetasin u 20 minutit.

Kui esimene pannitäis läks ahju nii, et ei määrinud midagi peale, siis teise pannitäie kuklitega katsetasin piima ja munaga. Need, mis olid munaga määritud, tulid kõige ilusamad :).

Lõppkokkuvõttes kerkisid kuklid ilusti, maitsesid hästi ja vastlapäeval teen uuesti :).

Aitäh retsepti eest :). See kardemon lisab mõnusa nüansi kuklitesse sisse :).

Jananass
posted on 26.01.2016 11:47

Minul on ka gaasiahi ning äsja katsetasin esmakordselt seal saiakeste küpsetamist ning need kõrbesid enne alt ära lihtsalt kui pealt pruuniks läksid. Tahaksin väga aga neid vastlakukleid proovida küpsetada! Mis režiimi sa oma gaasiahjul kasutasid, kui sul on need erinevad, et pealt ka ära küpseks ja kas oskad ehk öelda, mis see parima tulemuse saamiseks temperatuur sul umbkaudu määratud olla võis gaasiahjule? Ning kas küpsetasid ahju keskel või üleval ja kas lisasid ka veevanni ahju, et niiskust oleks piisavalt?

KailiA
posted on 07.02.2016 18:59

Mul ei ole võimalik mingit režiimi määrata, vaid tuleb see kraad mis tuleb :). Mul termomeeter, mille pistan ahju, et teada saada, kui palju on ahju sisemine temperatuur. Kuna lasin hiljem kuumust alla, siis usun, et kraad ahjus võis olla u 200. Ahi küpsetab ainult alt ja panin plaadi kõige kõrgemale, kuid veevanni ei lisanud. Võid veel ise ka katsetada nii, et paned esimese satsiga vähem kukleid, et nii suur hulk pärast prügikasti ei läheks ja vaatad, kuidas ahi koostööd teeb. Ma olen nii mõnegi koogi kõrbenud põhja pärast prügikastiteele saatnud :).

Piret
postitatud 08.02.2016 22:02

Proovisin esmakordselt seda retsepti ja kuklid on imepehmed! Tainast oli väga hea töödelda ja kuklid kerkisid kenasti. Soovitan julgelt kõikidel seda retsepti katsetada!

Nämmu
postitatud 09.02.2016 14:21

Üks küsimus küpsetajatele- kas sõelute jahu enne taignale lisamist läbi ka või ei pea seda vajalikuks? Ja kui ma umbes veerand jahukogusest soovin asendada täisterajahuga kas peaksin siis kuidagi teisiti toimima?

Pille
posted on 09.02.2016 15:14

Nämmu, moodsa aja jahusid üldiselt ei pea läbi sõeluma, aga samas keegi ei keela ka. Täisterajahu teeb taina raskemaks, see ei pruugi nii kohevaks kerkida, aga samas 1/4 pole nii palju, nii et asenda aga!

Nämmu
posted on 21.02.2016 19:10

Taigen kerkis väga ilusti, jäin kuklitega igati rahule. antud suhkrukogus oli minu jaoks paras, sobis teisel päeval ka soolaste lisanditega süüa.

Helwn
postitatud 09.02.2016 17:08

Kui kaua tainas kerkima peab? :)

Rrraina
posted on 26.02.2017 17:33

Kas said vastuse? :)

Helen
postitatud 09.02.2016 17:14

Et korralik taigen saada, tuleb jahu ikka kõvasti juurde panna!

Pille
posted on 09.02.2016 17:35

Kulla Helen, kui Sa "ikka kõvasti" jahu juurde lisasid, siis tulevad Sul väga kõvad kuklid. 800 g on igati paras, heal juhul lusikas-paar jahu juurde!!!

Tiina
posted on 09.02.2016 21:28

Tegin ka täna!!! Supper.Tõesti parimad kukklid! :))) ja muide head vastlapäeva!

Liisu
posted on 10.02.2016 11:49

Tegime ka antud retsepti järgi. Esimene päev olid tõesti fantastilised kuklid- hõrgud, pehmed, maitsvad (suhkrut panime poole rohkem), aga...

Aga järgmine päev süües oli kõik vastupidine- sai kuiv, tihke ja milline jube PÄRMIMAITSE! :(

tts
postitatud 13.02.2016 17:43

Tegin ka täna. Kuklid said tõesti maitsvad, aga väga magusad ja rammusad. 8a tütar ei suutnud üle ühe süüa, ütles, et väga lääged. Suhkru kogus ehmatas algul ära - tavaliselt ma nii palju ei pane kunagi. Kartsin ka, et saavad üleliia magusad, aga õnneks siiski mitte. Tõsi, pärast söömist oli tunne, nagu pressiks läbi naha võid välja. Rohkem suhkrut kindlasti ei lisaks, aga mina võtan igast koogiretseptist suhkrut vähemalt poole võrra vähemaks. Imestasin alati, kas keegi tõesti suudab süüa kooki, kus on 2 dl suhkrut 3 dl jahu kohta, aga siit kommentaare lugedes tundub, et selliseid inimesi leidub palju. Minu jaoks on sellised koogid söödamatud. Tavaliselt panen koogi sisse ühe spl suhkrut ühe muna kohta, pannkoogitaignasse kolme muna kohta ühe spl ja pärmitainasse sama koguse kohta nagu siin 1 spl.

Pille
posted on 05.02.2017 22:19

tts - Su kommentaar on kahjuks täiesti arusaamatu. Nami-Nami kuulsas kukliretseptis on kolm SUPILUSIKATÄIT suhkrut (sl=supilusikatäis) ja seda 800 g nisujahu kohta. Kuidas Sa sellega liiga magusad kuklid saad??!

Riina.
postitatud 05.02.2017 22:04

Tegin esimest korda ja väga head olid ;-)

Helliki
postitatud 10.02.2017 18:06

Mina teen juba teist aastat selle retsepti järgi ja ülimaitsvad, kohevad ja head!

minni
posted on 11.02.2017 17:47

Olen vist täiesti andetu. Lugesin läbi kõik siinsed postitused. Järgisin täpselt retsepti. Tainas jäi liiga vedel. Sain ainult muffini vormides küpsetada. No küpsesid ja kerkisid, aga olenemata sellest, et panin täpselt samas koguses maitseaineid kui kästud, on saiad kuidagi igava maitsega. Mingit erilist õhulisust ka nagu pole. Niiiiiiiiii kahju :(

Ilse
posted on 27.02.2017 13:05

Mina olen ka täiesti andetu küpsetaja, päriselt ! Aga see retsept toimib ! Midagi Sa ilmselt ikka tegid valesti. Proovi veel :)

Anna-Liisa
postitatud 11.02.2017 19:32

Väga head kuklid. Kerkivad ilusti ning jäävad õhulised ja pehmed.

Terx
postitatud 15.02.2017 10:56

Tänud retsepti eest - tõesti väga väga head kuklid ;)
Esimene pärmitaigna küpsetis minu elus, mis ahjust välja võttes on MÕNUSALT PEHME!!!
Üritan sama retsepti järgides ka soolaseid pirukaid valmistada. Tänud veelkord.
Kaalusin ja mõõtsin väga täpselt koguseid.

Kats
postitatud 16.02.2017 13:27

Kas sama retsepti võiks ka ilma munata teha? :)

Riin
postitatud 20.02.2017 21:49

Kas keegi on pärmitainast teinud ka munaasendajaga? Muidu ilma munata pärmitaigna retsepte on küll, aga tahaks proovida ka munaasendajaga, kas tuleb sama hea. Pannkoogi- ja vahvlitainas toimib munaasendaja ilusti, aga üks kook läks mul küll täiesti tuksi. Nüüd ei teagi, kas julgen pärmitaignasse panna.

mina
postitatud 23.02.2017 07:01

tegin ka. no kohevad jah, aga äärmiselt maitsetud. kindlasti panna rohkem suhkrut! kogus on suur ja ainult 3 spl ojn selgelt vähe!

Pille
posted on 23.02.2017 09:50

Kulla mina, ei ole nõus :) Kukkel ei pea magus olema, magusust annab (hapukas)magus moos ja magus vahukoor. Küll on aga nt Lumetydruk pannud selle koguse peale topeltkoguse soola, et kuklile lisamaitset anda.

Vastlakuklid ei ole mõeldud paljalt söömiseks - ikka moosi ja magusa vahukoorega. Niisama pärmitainakuklite tegemiseks on Nami-Namis teisi retsepte.

Rrraaaina
postitatud 26.02.2017 17:18

Kui kaua kerkimine umbes aega võtab? Nt see esimene kord, enne kui mullid pinnale tekkima hakkavad?

Rrraaaina
postitatud 26.02.2017 17:32

Kui kaua kerkimine umbes aega võtab? Nt see esimene kord, enne kui mullid pinnale tekkima hakkavad?

Ilse
posted on 27.02.2017 13:03

20-30 minutit

Ele
postitatud 28.02.2017 14:37

Tegin just eile nami-nami hõrke vastlakukleid - lihtsalt imehead ja õhulised. Kuna tainast jäi üle, siis sai veel ahjust maitsvaid juusturulle :)
Väga hea juhend maitsvate ja paraja suurusega vastlakuklite tegemiseks!

Ülle
postitatud 28.02.2017 17:55

Väga head kuklid tulid :) Teen teinekord jälle :P

Nele
postitatud 02.03.2017 09:29

Tegin katsetuseks pool kogust, jahu läks minul kõvasti rohkem, kuid kuklid olid head.. Rohkem suhkrut taignasse ja ainus viga saab parandatud :)