Tai kalakotletid

Taipäraste kalakotlettide valmistamiseks sobib eriti hästi kilttursk, aga ka muu valge kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g valget kalafileed - nt

kiltturska e. pikšat

4 peenestatud talisibulat

1 seemnetest puhastatud ja hakitud punane tšillikaun

1 sl nam pla kalakastet

0.5 sl laimimahla

3 sl värsket hakitud koriandrit

1 sl seesamiõli

Kaunistuseks:

2 sektoriteks lõigatud laimi

Valmistamine

Pane kala, roheline sibul, kalakaste, tšillipipar, laimimahl ja noaotsatäis soola köögikombaini ja peenesta ühtlaseks. Sega juurde hakitud koriandrilehed.

Vormi hakkmassist 8 kotletti. Laota kalakotletid taldrikule, kata toidukilega ning aseta tunniks ajaks külmikusse tahenema.

Kuumuta pannil seesamiõli. Prae kalakotlette 5 minutit, siis pööra ringi ja prae veel 3 minutit, kuni kotletid on kuldpruunid.

Serveeri laimisektorite ja vokitud köögiviljadega.

Retsept on šoti ajalehest The Scotsman (25.1.2003, Thai fishcakes). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR