Kartuli-kapsa panniroog

Suurbritannias tuntakse seda populaarset rooga "Bubble and Squeak" nime all. Võib kasutada nii tavalist peakapsast kui ka rooskapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g keedetud ja jahtunud kartulit

75 g võid

1 hakitud sibul

250 g keedetud hakitud kapsast või rooskapsast

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki keedetud ja jahtunud kartulid pisikesteks kuubikuteks, suru seejärel veidi kahvliga katki.

Kuumuta suurel ja raskel praepannil veidi võid ja prae selles sibul kergelt. Lisa katkitambitud kartul ja keedetud kapsas, maitsesta soola ja pipraga. Lisa veel veidi võid.

Suru kapsas-kartul pannil ühtlaseks ja prae keskmisel tulel seni, kuni "kook" alt pruunistub (umbes 15 minutit). Keera taldriku või sobiva suurusega ümmarguse lõikelaua abil ringi, lisades pannile ka ülejäänud või ja prae, kuni ka teine pool on pruunistunud.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

hedi777
postitatud 26.04.2010 23:03

Maitses just nagu üks hea bubble and squeak ikka.

Pille
postitatud 29.03.2017 10:20

Hedi tehtud foto ka:

Johanna
postitatud 14.07.2013 20:50

Väga maitsev tuli!

Ilse
postitatud 29.03.2017 10:30

Maitsev, kartulisõprade lemmik ;)

Tiina
postitatud 19.05.2024 20:54

Proovisin teha, sest kapsasteigid eriti ei õnnestunud ja panin neist ülejäänud kapsa siia sisse, täitsa põnev teistmoodi roog, kuigi väga tihti seda vist ikkagi ei teeks :) Jäi panni külge kinni ka, nii et päris kooki sellest ei tulnud, samas panniroa mõõdu andis välja küll.