100 g toasooja võid
5-6 puhastatud ja peenestatud vürtsikilu või konservivedelikku
hakitud värsket tilli
Hõõru või kreemjaks, lisa puhastatud ja peenestatud vürtsikilud või kilukonservivedelik, klopi ühtlaseks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Vana hea klassika, milles ei pea pettuma :)
Täitsa mõnus!
Kalkulatsioone veidi - kui võtta 200 g toasooja pehmet võid ja 160 g karp Briis Tallinna vürtsikilufileesid ja need saumikseriga ühtlaseks suristada, siis jagub sellest umbes 15 kandilise leivaviilu katmiseks korraliku kihiga. Kui need omakorda neljaks lõigata, saab 90 rukkileiva-kiluvõiampsu. Peale ohtralt hakitud või riivitud muna ja hakitud rohelist sibulat :)
Kiluvõi
Kiluvõi sobib hästi leivakatteks või keedetud kartulite juurde.