300 g nisujahu
200 g külma võid
125 g suhkrut
näputäis soola
1 klopitud muna
Täidis:100 g suhkrut
100 g seemneteta rosinaid (heledaid ja tumedaid)
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl riivsaia
3-4 haput õuna
Peale:Valmista tainas: Sega jahu ja sool, lisa suhkur ning haki juurde või. Lisa lahtiklopitud muna (jäta umbes 1 sl munasegu määrimiseks). Sõtku tainas ruttu ühtlaseks ja pane külmikusse.
Valmista täidis: Koori õunad, eemalda südamik ning tükelda. Loputa rosinad. Sega õunad, rosinad, suhkur ja kaneel.
Määri 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
Rulli 2/3 tainast õhukeseks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad. Puista tainale riivsai, kata õuna-rosinaseguga. Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika 1.5cm laiusteks ribadeks. Aseta tainaribad risti-rästi koogi peale ja servadele. Määri kook pealt munaga.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on kuldpruun. Lase koogil veidi vormis jahtuda, siis tõsta restile jahtuma.
Serveeri jahtunult vahukoorega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on väga väga hea kook. Ma hoidsin kooki ahjus veidi kauem, aga võib-olla oli mu ahjul temperatuur veidi madalam, kui retseptis kirjas. Igal juhul soovitan soojalt!!!
Tõepoolest maitsev kook on! Soovitan minagi soojalt kõigile!
Väga hea õunakook! Tõsi, mina tegin ilma kaneelita ning panin hoopis mandlilaaste.
Konkreetset retsepti ei ole veel proovinud, aga nimetatud kook on tõesti hea. Hästi sobivad õunatäidise sisse ka martsipanitükid. Ja eriti hea on kook tegelikult hoopis järgmisel päeval...
Tegin täna. Väga hea kook :)
Soovitan, soovitan, soovitan! Teen seda ise pidevalt :)
Täitsa hea vahelduseks selist kooki teha, mina vähendan järgmisel korral täidisesse mineva suhkru hulka.
Maitsev õunakook!
Mõnus, magus krõbe suutäis. Sõime jäätisega!
Tegin täna, hea tuli. Riivsaia kodus polnud, raputasin natuke kama põhjale, õunu panin ka 5 suuremat, sellele suhkrukogusele sobis hästi. Seistes läks veelgi paremaks.
Tegin pühapäeval, väga hea tuli välja. TÄNUD!
Hollandi õunakook
Kaneeli-rosina-õunatäidisega küpsetis, Hollandse appeltaart, kus osa tainast jäetakse piruka kaunistamiseks.