1 terve keedetud krabi (u 1 kg)
2 sl mahedamaitselist õli
3 hakitud küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit peenelt hakituna
3 punast tšillit
4 sl ketšup
2 sl sojakastet
100 ml vett
peotäis hakitud koriandrit
2 viilutatud talisibulat
Serveerimiseks:riisi või aurukukleid
Valmista ette krbai - eralda sõrad, eemalda krabilt pealmine kest, lõika kere neljaks. Purusta sõrad ja jalad, nii et kaste jõuaks krabilihani.
Haki 2 tšillikauna peenelt, lõika 1 viiudeks.
Kuumuta õli suurel vokkpannil. Lisa küüslauk, ingver ja hakitud tšilli ja prae segades minut aega. Lisa ketšup, sojakaste ja vesi, sega läbi.
Lisa krabitükid pannile, tõsta kuumust ja prae segades 3-5 minutit või kuni krabi on tulikuum ja kastmega koos.
Sega juurde suurem osa hakitud koriandrist, talisibulast ja viilutatud tšillist.
Tõsta köögitangide abil krabitükid vaagnale, kalla peale kaste ning kaunista ülejäänud koriandri, talisibula ja viilutatud tšilliga.
Kõrvale paku riisi või bao-kukleid ning ohtralt servjette.
Retsept siit.
Singapuri tšillikrabi
Kergem ja tervislikum variant armastatud Singapuri tänavatoidust.