Aurukuklid

Aurutatud kuklid (baozi) sobivad hästi nt võileibade tegemiseks.

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

525 g nisujahu

1,5 sl suhkrut

2 tl kuivpärmi

2 dl sooja vett

0,5 dl sooja piima

1 sl õli

1 sl riisiäädikat

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur. kuivpärm ja sool. Lisa soe piim, õli, riisiäädikas ja soe vesi. Sega ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa lusikatäis jahu või vett.

Tõsta tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku 10-15 minutit, kuni tainas on sile ja sitke. Pane kergelt õlitatud kaussi, kata niiske sooja rätikuga ja lase soojas kohas 2 tundi kerkida, kuni tainas on kahekordseks kerkinud.

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, sõtku uuesti läbi. Suru tainas lapikuks, siis puista peale küpsetuspulber ja sõtku veel 5 minutit. 

Rulli tainas umbes 3 cm läbimõõduga "vorstiks" ja lõika umbes 3 juppideks. Kokku peaksid saama 18 tainaportsu. Veereta need kukliteks ja lase 2-3 minutit puhata. 

Rulli iga tainapall tainarulli abil 3-4 mm paksuseks ovaaliks. Pintselda ovaalid pealt õliga. Aseta kergelt õline söömispulk (chopstick) ovaali keskele, voldi tainas üle pulga ja libista siis pulk ettevaatlikult välja. 

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta valmis kuklid ahjuplaadile. Kata puhta köögirätiku või kergelt õlitatud toidukilega ning lase soojas kohas taas kahekordseks kerkida (u 1,5 tundi).

Kuumuta suur aurutaja (steamer) mõõdukalt tugeval kuumusel. Auruta kuklid jaokaupa kohevaks ja küpseks - selleks kulub umbes 8 minutit. Voldi kuklid "õmblusest" lahti ja täida meelepärase täidisega. Serveeri soojalt!

Retsept on BBC Good Food lehelt.

LISA KOMMENTAAR