Rumeenia retsept Cartofi târânesti.
6-7 suuremat kartulit
2 suurt sibulat
1 dl õli
soola
Keeda koorimata kartulid kergelt soolases vees pehmeks. Koori ja lase jahtuda. Lõika jahtunud kartulid õhukesteks viiludeks.
Peenesta sibulad ja pruunista kergelt rohkes õlis. Lisa viilutatud kartulid. Prae tasasel tulel, kuni kartulid on õlis läbi kuumenenud.
Maitsesta soolaga.
Retsept on G. Rosu raamatust "Romanian Cookery Book" 2000. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Hea lihtne, lapski saab hakkama
Väga maitsvad, aga õli ei suutnud nii palju pannile valada kui retsept ette nägi.
Lihtne õhtune "lohutustoit". Lisasin ka ühe punase sibula.
Maamehe kartulid
Rumeenia retsept Cartofi târânesti.