Maamehe kartulid

Rumeenia retsept Cartofi târânesti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6-7 suuremat kartulit

2 suurt sibulat

1 dl õli

soola

Valmistamine

Keeda koorimata kartulid kergelt soolases vees pehmeks. Koori ja lase jahtuda. Lõika jahtunud kartulid õhukesteks viiludeks.

Peenesta sibulad ja pruunista kergelt rohkes õlis. Lisa viilutatud kartulid. Prae tasasel tulel, kuni kartulid on õlis läbi kuumenenud.

Maitsesta soolaga.

Loe veel:

Retsept on G. Rosu raamatust "Romanian Cookery Book" 2000. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Köögikatake
postitatud 18.06.2010 17:13

Hea lihtne, lapski saab hakkama

Kaare
postitatud 16.08.2015 20:35

Väga maitsvad, aga õli ei suutnud nii palju pannile valada kui retsept ette nägi.

Natalie
postitatud 30.03.2017 23:04

Lihtne õhtune "lohutustoit". Lisasin ka ühe punase sibula.