Saiavorm kohupiimaga

Mõnusalt kodune magustoit, millele on vahelduseks lisatud kohupiima ja õunamoosi.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g (tahket) saia

400 g kohupiima

4 dl õunakeedist

2 muna

1 dl suhkrut

2-3 dl piima

kaneeli

Peale:

võid väikeste tükkidena

demerara pruuni suhkrut

Valmistamine

Laota saiaviilud võitatud ahjuvormi kihiti kohupiima ja moosiga. Sõelu kihtide vahele veidi kaneeli.

Klopi munad suhkruga, vala hulka piim. Vala muna-piimasegu ettevaatlikult vormi, nii et see saiaviilude vahele valguks.

Aseta peale võitükikesi ja soovi korral ka demerara suhkrut.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun ja muna-piimasegu hüübinud.

  • Kui kasutad tahket saia, siis võid neid eelnevalt piimas veidi leotada.
  • Õunamoosi võib asendada mistahes muu moosiga. 

Foto tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mercar
postitatud 28.02.2009 18:52

Tegin elus esimest korda saiavormi just selle retsepti järgi. Oli lihtne valmistada ja tuli ülimaitsev!

Muzi
postitatud 09.11.2010 21:41

tegin esimest korda elus saiavormi. kihtide vahele läks see, mis kodus oli - banaanikohupiimatoru ja vaarika toormoos. väga hea tuli:)

Kaare
postitatud 10.02.2016 19:13

Kui kohupiim maitsestamata ja moos hapukas, siis suhkru kogus paras. Kui aga kasutada juba maitsestatud kohupiima, siis pole kindlasti nii palju vaja. Kaneel ja pruun suhkur annavad mõnusa maitse!

Naabrinaine
postitatud 14.02.2016 11:00

Külma piimaga serveerides kadus saiavorm nii, et jagajale jäid näpud :)