Peedisai Andre farmi juustu ja murakaga

Sellist suupistet pakkus Eesti Rahva Muusemi kokk Henari Nõu 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Peedisai:

50 g nisujahu

1 muna

6 g küpsetuspulbrit

1 g jahvatatud kaneeli

20 g mooniseemneid

50 g suhkrut

90 g võid

90 g toorest peeti

20 g purustatud sarapuupähkleid

30 g rapsiõli

20 g saia sisu

soola ja musta pipart

Juustukreem:

100 g Andre Excellent juustu

30 g toorjuustu

Kaunistuseks:

70 g murakamoosi

10 g õietolmu

Valmistamine

Peedisai

Valmista peedipüree. Selleks koori peet ja lõika väikesteks kuubikuteks (5x5 mm). Pane kuubikud ja rapsiõli potti ning kuumuta keskmisel kuumusel 6 minutit. Seejärel alanda kuumust, lisa kolmandik (30 g) võist ja pane potile kaas peale. Hauta aeg-ajalt segades peet pehmeks. Tõsta see kaussi, lisa saia sisu ja surista saumikseriga viis minutit, et moodustuks korralik kreem. Maitsesta soola ja pipraga.

Klopi muna kahvliga lahti (ära kasuta visplit) ja sega omavahel kuivained. Sulata ülejäänud või ning sega peedipüree ja lahtiklopitud munaga. Lisa saadud segule kuivained ja sega spaatli või lusikaga ühtlaseks massiks.

Vooderda madala vormi (7 x 15 cm) põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Tõsta tainas vormi ja silu spaatliga siledaks.

Pane ahju põhja veekauss (niiskus on oluline!) ja küpseta peedisaia 150kraadises ahjus 18 minutit.  

Kui sai on jahtunud, lõika sellest ümmarguse vormiga (nt viinapitsiga) kettad välja.

Andre talu juustukreem 

Lõika juust väikesteks kuubikuteks ja sega toorjuustuga. Püreesta saumikseriga ja aja segu läbi sõela. Tõsta kreem pritskotti ja lase suupiste äärtesse, nagu lilleõie kroonlehed.

Suupiste kokkupanek

Purusta õietolmutükid saumikseriga pulbriks. Pressi moos läbi sõela, et murakaseemned eralduksid. Tõsta moos pritskotti ja lase saia keskele. Riputa läbi tiheda sõela peale ka õietolm.  

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 3.3.2018

LISA KOMMENTAAR