Maapirni panna cotta forellimarjaga tatra lameleival

Sellist suupistet pakkus Aasta Noorkokk 2017 Andra Holland 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Maapirni panna cotta:

150 g piima

150 g 10% rõõska koort e. kohvikoort

200 g maapirni

5 želatiinilehte

Tatra lameleib:

200 g tatrajahu

150 g nisujahu

5 g seesamiõli

2 g soola

180 g vett

Kaunistuseks:

forellimarja

värsket maitserohelist

Valmistamine

Maapirni panna cotta

Koori maapirn, haki suuremateks tükkideks ja prae pannil kergelt läbi. Seejärel keeda piimaga pehmeks ja püreeri. Lisa koor ja lase segu läbi sõela potti ning kuumuta. Paisuta želatiin vastavalt pakil olevale õpetusele, pigista liigne vesi välja ja sulata segades püree hulka. Kata madalam vorm (16X16 cm) seest toidukilega ja vala segu vormi. Pane külmkappi tunnikeseks tahkuma. Lõika vormiga tahkunud massist ümarad ringid või noaga väikesed ruudukesed.

Tatra lameleib

Sega komponendid omavahel. Kui mass ei hoia hästi kokku, lisa veidi vett. Keera tainas toidukilesse ja pane 10–15 minutiks külmkappi. Jaga mass 40grammisteks pallideks ja et tainas kuivama ei hakkaks, keera iga pallike kilesse. Rulli pallid ükshaaval võimalikult õhukeseks, lõika välja ruudukujulised tükid ja küpseta 180kraadises ahjus umbes kümme minutit (ruudukesed peavad minema piisavalt krõbedaks). 

Suupiste kokkupanek: Pane leivaruudule panna cotta ring või ruut ning säti peale veidi forellimarja ja ürdioksake.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (3.3.2018)

LISA KOMMENTAAR