Puder röstitud rukkihelveste, porgandikrõpsude ja kuivatatud jõhvikatega.

Selle pudruretseptiga võitis Triinu Võsu Herkuless 2017 Parima Pudrumeistri tiitli.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl Herkuless rukkihelbeid

6 dl piima

5 sl kergelt purustatud porgandikrõpse

5 sl kuivatatud jõhvikaid

suhkrut

soola

Valmistamine

Rösti rukkihelbed esmalt kuival kuumal pannil kergelt kuldseks ja aromaatseks. 

Kuumuta potis piim, lisa purustatud porgandikrõpsud, kuivatatud jõhvikad, röstitud rukkihelbed ning maitse järgi soola-suhkrut. Kuumuta segades 3 minutit.

Siis kata pott kaanega ning hauta putru tasasel tulel umbes 3 minutit. 

 

Pudruretsepti autor Triinu Võsu kirjutab:

"Kasutan pudru valmistamiseks tuttavaid koostisosi: rukist, porgandit ja jõhvikaid. Porgandid on krõpsude kujul ja jõhvikad kuivatatud. Et anda pudrule kergelt mõnusat pähkli maitset, röstin eelnevalt rukkihelbeid kuival pannil mõne minuti. Serveerida võib putru soolavõi või koduse keedetud maasikamoosiga. Kõik see kokku annab mõnusa ja väärt toidu, millega on tore oma päeva alustada. See puder maitseb ka lastele!"

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR